תבשיל כרשה, פטריות ושעועית

תבשיל כרשה, פטריות ושעועית

מנה צמחונית משביעה, שיכולה לשמש כמנה העיקרית או כתוספת בארוחה

עם המנה הזו תתיידדו בקלות: היא צנועה במרכיבים ובדרישות ההכנה, ויתרונותיה רבים. להכנתה דרושים שלושה מרכיבים עיקריים: כרשה, התורמת טעם בצלי מעודן, פטריות טריות, המעניקות מלאות לתבשיל ושובע לסועד, ושעועית ירוקה עדינה מוקפאת, שתמיד זמינה, ובתבשיל זה עדיפה מהטרייה. בישול קצר, תיבול מינימלי, ויש. תבשיל שהוא בעצם סלט חם, מהיר, מזין

  • מחבת גדולה עם שוליים גבוהים

(4-6 מנות)

1 כרשה בינונית-גדולה
2 סלסלות פטריות שמפיניון
3 כפות שמן זית
1 שקית (600 גרם) שעועית ירוקה מוקפאת
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 לימון בינוני

  1. מנקים את הכרשה: חותכים את העלים הירוקים מלמעלה ואת kresha (1)"זקן" השורשים מלמטה, כך שייוותר רק החלק הלבן. שוטפים אותה במים ומייבשים. אם יש צורך, מסירים את השכבה העליונה. חותכים את הכרשה לאורכה, כך שמתקבלים שני חצאי גליל מאורכים. מניחים על קרש החיתוך ופורסים לפרוסות דקות.
  2. מכינים את הפטריות: שוטפים אותן בעדינות ומשפשפים קלות בידיים, כדי להיפטר משאריות חול ואבק. מייבשים (שוב, בעדינות, כדי לשמור על שלמות הפטריות) ופורסים – את כל הפטרייה, כולל הרגל – לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
  3. מטגנים: שמים את השמן במחבת ומחממים על להבה גבוהה כ־2 דקות.   מוסיפים את פרוסות הכרשה. מערבבים ומטגנים כ־5 דקות, עד שהכרשה מתחילה להזהיב (זמן ההזהבה תלוי בעובי פרוסות הכרשה). מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מתבלים בכמחצית מכמות המלח והפלפל, וממשיכים לטגן 2 דקות, עד שהפטריות מזהיבות מעט. מערבבים פעמיים במהלך הבישול.
  4. מוסיפים אל המחבת את השעועית המוקפאת, מערבבים ומטגנים 2 דקות  נוספות, עד שהשעועית מקבלת גוון ירוק עז ומתרככת מעט. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית. סוחטים מיץ מחצי לימון ומוסיפים למחבת. מתבלים ביתרת המלח והפלפל, מערבבים ומבשלים עוד כ־3 דקות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מסירים מהכיריים ומגישים.

בכלי סגור במקרר, עד יומיים.

להצלחת המנה חשוב לבשל כל ירק בהתאם להוראות המתכון, רק עד לשלב הרצוי: פרוסות הכרשה והפטריות צריכות רק להזהיב, והשעועית מקבלת גוון ירוק עז ומתרככת, אך לא מאבדת מפריכותה.

אפשר בהחלט לאכול את התבשיל כפי שהוא, ומומלץ גם לשדרג אותו בתוספות. הנה כמה אפשרויות:

  • מפזרים מעל התבשיל המוכן עלים שטופים ומיובשים מצרור קטן של נענע, פטרוזיליה או כוסברה.
  • קולים מראש צנוברים או שבבי שקדים ומוסיפים לתבשיל המוכן. כך קולים בקלות: מחממים מחבת בעלת תחתית עבה על להבה בינונית־גבוהה. מניחים בה את הצנוברים או השקדים (אין צורך בשמן) וקולים 3-2 דקות, תוך הנעת המחבת או ערבוב מדי פעם, כדי לקלות באופן אחיד ולהימנע מחריכה.
  • מוסיפים למחבת, כחצי דקה לפני גמר הבישול, 3-2 כפות שמן שומשום ומערבבים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.