שלושה רטבים בסיסיים

שלושה רטבים בסיסיים

אין סלט שלא זקוק להם, וגם מנות אחרות (כמו דגים או תפוחי אדמה מבושלים) עשויות להרוויח מהם. קבלו מתכונים שישמשו אתכם תמיד

סלט ורוטב לסלט הם שניים שנועדו יחדיו – הרוטב עוטף את הירקות והעלים ונותן טעמים ועסיס, והם הופכים אותו לאוכל, כי רוטב אינו עומד בפני עצמו אלא רק כשילוב. ממש "אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד".
כשמדובר בסלטים של עלים, הרוטב אמור לצפות את העלים אך לא להציף אותם – אז אל תגזימו בכמויות. בנוסף, זכרו שהעלים צריכים להיות יבשים לגמרי והערבוב נעשה בקלילות, בשתי כפות, תוך הקפצת העלים בקערה.

מכיל חומץ ומכאן שמו – ויניגר באנגלית הוא חומץ. אפשר להשתמש בחומץ בן־יין אדום או לבן, או בחומצים אחרים (פטל, תפוחים או תמרים). ההמלצה שלנו: חומץ בלסמי, בגלל רמז המתיקות שבו. הרוטב מתאים במיוחד לסלטי עלים, לסלט כרוב או לסלט תפוחי אדמה.
הכמות שבמתכון מספיקה לכחצי ק"ג עלי חסה ו/או עלים ירוקים. אם משתמשים בו לסלט ירקות, סלט כרוב, קישואים או לסלט תפוחי אדמה הכמות מספיקה ל־ 6-4 סועדים. מומלץ לצקת כ־2/3 מהרוטב, לערבב ולטעום, ורק אז להחליט אם צריך להוסיף עוד.
אפשר להכין את הרוטב עד שבוע מראש, לשמור במקרר ולשקשק היטב לפני השימוש.

המרכיבים
2 כפות חומץ בן־יין אדום או לבן, או 3 כפות חומץ בלסמי
2-1 כפות מיץ לימון טרי
כ־ 1/2 כפית חרדל איכותי, ללא גרגרים
3 שיני שום בינוניות, קלופות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אורגנו יבש
4 כפות שמן זית מעודן, או 3 כפות שמן זית

ההכנה

  1. שמים את החומץ, מיץ הלימון והחרדל בצנצנת. כותשים אל הצנצנת את שיני השום. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור והאורגנו. סוגרים היטב את הצנצנת ומשקשקים היטב כחצי דקה.
  2. פותחים את הצנצנת, מוסיפים את השמן, סוגרים היטב ומשקשקים עוד כחצי דקה. מוכן.

רוטב קטיפתי, חמצמץ ומרענן. אפשר להגיש לצד לביבות, תפוחי אדמה מבושלים חמים (שילוב נהדר בין התפודים החמים לרוטב הקר) ודגים. אפשר גם לצקת אותו על סלט ירקות טריים או לטבול בו עלי ארטישוק מבושל.
למרקם טוב, כדאי להשתמש ביוגורט המכיל לפחות 3% שומן. למי שמעדיף רוטב מעט פחות חמוץ, כדאי להשתמש ביוגורט עשוי חלב כבשים שטעמו הטבעי מתקתק מעט.
מומלץ להכין את הרוטב לא יותר משעתיים־שלוש לפני השימוש.

המרכיבים
1 גביע (כ־200 מ"ל) יוגורט
2 שיני שום קלופות
כ־10 עלי נענע טריים, שטופים ויבשים (אפשר להחליפם בעלי פטרוזיליה, כוסברה או בזיליקום)
כ־ 1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס
אפשרות להגשה: מעט שמן זית

ההכנה

  1. שמים את היוגורט בקערה. כותשים פנימה את שיני השום.
  2. עורמים את עלי הנענע על קרש החיתוך, חותכים לרצועות או קוצצים ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים כחצי מכמות המלח ואת הפלפל השחור ומערבבים. טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד מלח. הרוטב מוכן. אפשר לזלף עליו מעט שמן זית ולהגיש.

רוטב נפלא המשלב בין חמיצות הלימון למתיקות הדבש. מומלץ להשתמש להכנתו בשמן זית בעל טעם מעודן כדי שלא יאפיל על טעמי הפרי והדבש. הרוטב מתאים מאוד לסלטים של חסות ועלים.
הכמות מספיקה לכחצי ק"ג עלי חסה ו/או עלים ירוקים. מומלץ להשתמש בדבש איכותי וצמיגי.
אפשר להכין את הרוטב עד שבוע מראש, לשמור במקרר ולשקשק היטב לפני השימוש.

המרכיבים

כ־ 1/4 כוס מיץ (כמות המושגת מ־1 לימון בינוני, או מ־ 1/2 תפוז בינוני + 1/2 לימון בינוני)
1 – 1/2 1 כפות דבש
1/3 כפית מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
1/4 כוס שמן זית מעודן

ההכנה

  1. סוחטים את הלימון (או התפוז+הלימון) ומעבירים את המיץ לצנצנת.
  2. מוסיפים את הדבש, המלח והפלפל, סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב כדקה, עד שהדבש הופך נוזלי ומתמזג עם המיץ. פותחים, מוסיפים את השמן, סוגרים ומנערים שוב כחצי דקה עד שמתקבל רוטב אחיד. מוכן.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.