שמרית – טיפים לאפייה מוצלחת

שמרית – טיפים לאפייה מוצלחת
  1. טריות מתמשכת- שימוש במשפר אפיה מאריך את טריות המאפים עד כשבוע

  2. תפיחה טובה יותר- מומלץ להשתמש במשפר אפיה טבעי כדי לקבל מרקם אחיד ונפח גבוה יותר במאפים

  3. קצב תפיחה- טמפרטורת הבצק משפיעה רבות על קצב תפיחת הבצק, רצוי להשתמש במים פושרים ובחומרים בטמפרטורת החדר.

  4. שמרים טריים- מבטיחים את הטעם והארומה האופייניים למאפי שמרים

  5. אפיה נכונה- מומלץ לאפות בתנור שחומם מראש לטמפ' המומלצת

  6. חשוב לאחסן את השמרים הטריים בתא פנימי במקרר

  7. הקפאה- בצקי שמרים עם שמרים טריים ניתן להכין בכמות גדולה ולשמור בהקפאה עד שמוכנים לשימוש

  8. להיזהר מאפיית יתר הגורמת להתייבשות המוצר, להוציא מיד מהתנור עם סיום האפייה.

  9. שימוש במשפר אפיה בייתי עם שמרית מקצר את זמן התפיחה הראשונה, מספיקה השהיה של כ-20 דקות

  10. זירוז תפיחה- מחממים תנור לטמפרטורה של כ-50 מעלות מניחים בתנור קערית עם מים רותחים למניעת התייבשות הבצק, מכניסים את המוצר ומכבים התנור, ממתינים להכפלת הנפח.

650x100_static

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *