שייק פירות

שייק פירות

דקה הכנה, טעם נפלא, משקה שהוא כמעט ארוחה

הרעיון פשוט: מכניסים לבלנדר פירות, נוזלים (חלב, יוגורט או מיץ פרי) וקרח, טוחנים והמשקה מוכן. הבחירה חופשית – משלבים פירות ונוזלים לפי הטעם ומידת הסמיכות הרצויה: שייק על בסיס חלב או מיץ יתקבל דליל יותר. אם משלבים בו יוגורט, השייק מתקבל עשיר וסמיך יותר. הכינו קשים ובואו לשחק בשייק

  • בלנדר או בלנדר מוט

(3 כוסות גדולות)
1 בננה בינונית, קלופה
1 מנגו בינוני, קלוף
1 פרוסה עבה של מלון, קלופה
1/2 כוס + 2 כפות (150 מ"ל) יוגורט
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
8 קוביות קרח

  1. חותכים את הפירות לחתיכות גדולות ומכניסים לקערת הבלנדר. מוסיפים את היוגורט והחלב.
  2. אם הבלנדר שלכם מרסק קרח, מוסיפים את קוביות הקרח אל הקערה. אם לא, מכניסים את הקרח לשקית סנדוויץ' נקייה, סוגרים את פתח השקית וכותשים את הקרח בפטיש שניצלים או מערוך. מוסיפים את הקרח הכתוש לבלנדר.
  3. מפעילים את הבלנדר במהירות בינונית־ גבוהה וטוחנים כדקה, עד שמתקבלת מחית אחידה. יוצקים לכוסות ומגישים מיד.

שאריות אפשר לאחסן במקרר עד 3 שעות, ולערבב שוב לפני ששותים.

הנוזלים: השילוב החביב עלינו הוא חלב ויוגורט, וכדאי לנסות להשתמש ביוגורט מחלב כבשים, שהוא עשיר וסמיך יותר מיוגורט מחלב פרה, וגם מעט מתוק יותר (יוגורט עזים יהיה שמן פחות וחמצמץ יותר).

הקרח: לשייק פירות קר דרוש קרח (בנוסף, אפשר גם לקרר את הפירות). את קוביות הקרח מוסיפים לקערה אחרונות. אם ברשותכם בלנדר חזק,
שאתם יודעים שיכול לגבור על קוביות קרח, הכניסו אותן שלמות. אם לא, כתשו אותן קודם (ראו הסברים במתכון) והוסיפו למרכיבים.

השקשוק: אם משתמשים בבלנדר־מוט ידני, חשוב לשים את כל המרכיבים בכלי עמוק יחסית, כדי שהם לא יתיזו בשעת הטחינה. מכניסים את המוט בין המרכיבים, מחזיקים אותו ישר וטוחנים למחית אחידה. לניקוי המוט, מפעילים אותו למספר שניות בתוך כוס גבוהה עם מים.

המתיקות: מתיקות השייק תלויה במתיקות הפירות ובהרכב הנוזלים. מומלץ לטחון, לטעום, ורק אם צריך להוסיף מעט סוכר, דבש או סילאן.

העונה: הכינו לעצמכם פירות מוקפאים תוצרת בית, ותוכלו להשתמש בהם בכל עת, כתחליף לחלק מהקרח בשייק ו/או כתחליף לפרי טרי, כשזו לא העונה. כך עושים: קולפים פירות טריים ובשלים, חותכים לחתיכות גדולות, מכניסים לשקית (מומלץ עם רוכסן), ומאחסנים במקפיא

הרגישו חופשי לנסות לשלב פירות שונים, להוסיף חלב, יוגורט או מיץ פירות ביחסים שונים ולמצוא טעמים חדשים ומפתיעים. הנה כמה המלצות שלנו:

על בסיס יוגורט וחלב

 

150 מ"ל יוגורט + 1/2 כוס חלב
אפשרויות לתוספת:

  • 1 כוס תותים + 1 בננה בינונית
  • 2 בננות בינוניות + 1/2 1 כפות דבש + 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 בננות בינוניות + 5 תמרים גדולים או 4 תאנים גדולות
  • 2 אגסים קטנים + 2 אפרסקים בינוניים
  • 2 עיגולי אננס טרי + 1 פלח עבה של פפאיה

 

 

על בסיס יוגורט ומיץ תפוזים או תפוחים


150 מ"ל יוגורט + 1/2 כוס מיץ
אפשרויות לתוספת:

  • 2 קיווי בשלים + 1 פלח עבה של מלון
  • 2 גלגלי אננס + 4 פסיפלורות
  • 2 תפוחי עץ בינוניים + 1 בננה
  • 1 כוס פירות יער מוקפאים/טריים + 2 תפוחי עץ בינוניים

תוספת בריאות:
אפשר להשרות בחלב פתיתי שיבולת שועל דקים למשך 10 דקות ולטחון אותם יחד עם שאר המרכיבים. מתקבל שייק סמיך מועשר בבריאות.

שתף

4 תגובות

  1. גילת שמעיה

    ברוררר שהבחירה שלי היא שייק פירות מדהים,קר,מרענן שהולך עם כל ארוחה. וגם בלעדיה. עם כל הפירות הטובים שיש לנו בקיץ. מנגו. מלון. אננס. אבטיח. והייתי מכינה אותו למשפחה של ביום קיץ חם בשביל לקרר את המערכות מבפנים ולהזין אותו בוויטמינים ואנרגיה

  2. הודיה אבן חן

    אני אוהבת שיקיים!
    הייתי מכינה שיקיים לילדה שלי (בת שנתיים וחצי) מה לא הייתי שמה לה.
    אז את השייק הספציפי הזה הייתי רוצה להכין לבן שלי (בן שנה) כי דווקא לו הכנתי הכי פחות שייקים.
    אין ספק שמגיע לו פינוק אמיתי שכזה 🙂

  3. יפה יצין

    אני מקפיאה את הפירות מוסיפה יוגורט והתוצאה פרוזן יוגורט גם בריא ומהיר הכנה

    1. הודיה

      איזה יוגורט שמים בשייק אבל שלא יעשה אותו חמוץ
      איזה יוגורט אפשר לקנות מהסופר שיהיה הכי קרוב לזה ששמים לנו בגלידריה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.