שוקי עוף בתנור

שוקי עוף בתנור

3 דקות עבודה (את השאר עושים המקרר והתנור) ויש לכם מנה שכולם יתענגו עליה

ש מי שיחשוב שטרחתם על הכנת העוף כל היום, אבל האמת היא שההכנה הבסיסית נמשכת דקות ספורות, ואחר־כך את רוב העבודה עושים המקרר והתנור. משרים את העוף במרינדה שמבוססת על שלושה מרכיבים בלבד, ממתינים, ואז אופים. קלי קלות. מומלץ להגיש את השוקיים עם אורז לבן וגם סלט ירוק בצד לא יזיק.

  • תבנית גדולה
  • רדיד אלומיניום

(6-4 מנות)

12 שוקי עוף, ללא העור
למרינדה
1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ תפוזים, רצוי סחוט טרי (או מיץ טבעי מבקבוק)
1/2 כוס דבש
1/3 כוס (80 מ"ל) רוטב סויה
1 כפית מלח
כ־1/4 כפית פלפל שחור
רצוי: עלים מ־4-3 גבעולי תימין
לשימון התבנית: 1 כף שמן קנולה

  1. שמים בקערה גדולה את מיץ התפוזים, הדבש ורוטב הסויה ומערבבים   היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את המלח, הפלפל ועלי התימין ומערבבים. מכניסים את שוקי העוף לקערה כך שיכוסו במרינדה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או בצלחת גדולה, ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות, אך רצוי ל־12-8שעות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מברישים תבנית תנור (או תבנית חד־פעמית גדולה) בשמן.
  3. מעבירים את השוקיים לתבנית, מסדרים אותן בשכבה אחת, כשהן פונות לכיוונים מנוגדים (כדי שיהיה מקום לכולן).  יוצקים עליהן את המרינדה שבה שרו. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומחוררים בו בעזרת קיסם או גפרור כמה חורים קטנים, לשחרור אדים. מכניסים לתנור וצולים 30 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, וצולים 20 דקות נוספות.   הופכים את השוקיים (בעזרת כף, או מלקחיים), וצולים כ־20 דקות נוספות, עד שהעוף שחום. מגישים. 

 עד 3 ימים, במקרר. מחממים  בתנור או בטוסטר אובן, בתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום.

סוד ההצלחה של המנה טמון בהשריה. ככל שתשרו את השוקיים במרינדה ליותר זמן – כך הן יספגו יותר את טעמיה ואת צבעה, וכך יתקבל עוף שחום יותר וטעים יותר. רצוי להשרות אותן למשך לילה ואפילו יותר, 12-8 שעות, אבל אם אתם ממהרים אפשר להסתפק בשעתיים.

לגבי העוף – עדיף לקנות עוף טרי מעוף קפוא. קונים אותו אצל קצב, או בפינת הקצבייה במרכולים, ומבקשים מהקצב להוריד את העור. העור מכיל הרבה שומן לא רצוי, והוא מפריע לספיגת המרינדה (ובואו נודה על האמת, יש לו מראה לא כל כך אסתטי).

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.