רוטב עגבניות לפסטה

רוטב עגבניות לפסטה

רק תחשבו כמה גאים תהיו כשתגישו את המנה הזו,
וכמה שבעים ושמחים תהיו אחרי שתאכלו אותה

יש מאכלים שאפשר בקלות להסתדר בלעדיהם, אבל מנה טובה של פסטה אינה אחד מהם. הפעם נתעכב על הכנת הפסטה עצמה (ראו בטור משמאל) ונכין רוטב עגבניות קלאסי. הרוטב מכיל שמן זית, שום ועגבניות בלבד, ולכן איכות העגבניות חשובה ביותר. בחרו עגבניות אדומות ובשלות, רצוי מזן תמר. הרוטב העשיר הזה חובר כל כך טוב לפסטה, שמלבדו אין צורך בכלום. קלי קלות, ולפניכם מנה לתפארת.

  • מחבת גדולה ועמוקה
  • מגררת גסה או מעבד מזון

(4 מנות)

8 עגבניות גדולות, אדומות ובשלות, רצוי מזן תמר, או 1,200 גרם עגבניות מרוסקות משומרות (1/2 1 קופסאות במשקל 800 גרם)
5 שיני שום
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס

  1. קילוף העגבניות: אם משתמשים בעגבניות טריות, מרתיחים מים בקומקום. בינתיים, חורצים בחלק העליון של העגבניות בעזרת סכין חד צורת איקס, רק כדי "לפצוע" מעט את הקליפה. מוזגים את המים הרותחים לקערה גדולה ושמים בה את העגבניות. משהים עשר דקות. מוציאים את העגבניות מהמים בעזרת כף, ומניחים להן להצטנן קלות. מקלפים מהן את הקליפה (אפשר עם סכין, אבל קל לעשות זאת ידנית) וחוצים אותן.
  2. ריסוק העגבניות: מרסקים את העגבניות (עם המיצים שלהן) בפומפייה גסה לתוך קערה. אפשר גם לקצוץ אותן בסכין לחתיכות קטנטנות – מתקבל רוטב גס ונהדר. אם יש, אפשר להעביר את העגבניות למעבד מזון, ולרסק לרוטב סמיך.

  3. מניחים את שיני השום על משטח העבודה וחובטים בהן עם כף היד, כדי לשחרר את הוואקום בינן לבין הקליפה – כך הן יתקלפו בקלות. קולפים את שיני השום וקוצצים אותן דק בסכין חדה.
  4. בישול הרוטב: מציבים מחבת גדולה ועמוקה על להבה גדולה, שמים בה את שמן הזית ומחממים כדקה. מוסיפים את השום ומטגנים כשתי דקות, עד שהוא מתחיל להזהיב (שום נוטה להישרף מהר, בשום אופן אל תתנו לו להשחים). מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את המלח וקצת פלפל שחור גרוס. מערבבים וממתינים עד שהרוטב רותח (מבעבע כולו). מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים ללא מכסה 20-15 דקות, תוך ערבוב קל מפעם לפעם.

  5. הרכבת המנה: מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן, מוסיפים למחבת עם הרוטב החם, מערבבים, מחלקים לצלחות ומגישים.

צנוברים: שמים על להבה בינונית מחבת נקייה (ללא שמן), קולים צנובריםמפזרים בה 1 חבילה, או כוס (100 גרם) צנוברים, וקולים אותם, תוך הפיכתם בעזרת כף עץ, עד שהם מזהיבים (שימו לב – צנוברים נשרפים מהר!). מעבירים לקערית. מוסיפים למחבת הרוטב לאחר שמוסיפים אליו את הפסטה.

פרמזן: מגררים 50 גרם גבינת פרמזן בפומפייה דקה ומפזרים על המנה המוכנה, ממש לפני ההגשה.

8 עלים גדולים ויפים של בזיליקום (ריחן) טרי. חותכים את הבזיליקום לרצועות דקות ומפזרים על המנה המוכנה ממש לפני ההגשה.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.