קציצות ירק

קציצות ירק

בוקר? צהריים? ערב? הכינו את המנה הצמחונית שנכונה תמיד

הרעיון בכל הקציצות דומה: מערבבים את המרכיב העיקרי, לרוב בשר קצוץ או טחון, עם ביצה, לחם, תוספות ותבלינים; מעצבים קציצות ומכינים בטיגון, בבישול או באפייה. מה ששונה ומגוון בין הקציצות הן האפשרויות לשלב מרכיבים וטעמים. בקציצות הירק, למשל, עשבי תיבול מחליפים את הבשר ויוצרים קציצות צמחוניות המזכירות קצת פלאפל בצורה ובטעם. כולם אוהבים אותן, והן גם דרך נהדרת לנצל צרורות של עשבי תיבול שנותרו במקרר. בואו תראו איך עושים את זה

  • מגררת (פומפייה)

(14 קציצות)

1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור שמיר
1/2 צרור כוסברה
3 עלי מנגולד בינוניים
1 תפוח אדמה בינוני
1 כוס מים
2 פרוסות לחם
2 ביצים בינוניות-גדולות
4 שיני שום, קלופות וכתושות (או 4 קוביות שום כתוש מוקפא)
1/2 כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
1/3 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
לציפוי: 3/4 כוס פירורי לחם
לטיגון: 1/3-1/4 כוס שמן

  1. קיצוץ העשבים: שוטפים ומייבשים (ראו טיפ בהמשך) את עשבי התיבול.   מניחים כל סוג עשב במקובץ על קרש חיתוך ומסירים כ־5 ס"מ מקצות הגבעולים. את היתרה קוצצים לפיסות קטנות מאוד ומעבירים לקערה.
  2. המנגולד: שוטפים ומייבשים את העלים. חותכים לאורך הגבעול הלבן, העבה, ומנתקים ממנו את העלים הירוקים (טיפ לשימוש בגבעול הלבן – ראו משמאל, בעיגול). את העלים הירוקים מניחים זה על זה וקוצצים לחתיכות קטנות. מעבירים לקערת העשבים.
  3. תפוח האדמה: קולפים את תפוח האדמה ומגררים בפומפייה דקה לקערה נפרדת. לוקחים חופן מתפוח האדמה וסוחטים מנוזלים מעל הכיור. מעבירים לקערת העשבים. סוחטים ומוסיפים כך את כל תפוח האדמה.
  4. הלחם: יוצקים את כוס המים לקערה נפרדת, מוסיפים את פרוסות הלחם ושורים כ־2 דקות. מוציאים, סוחטים כל פרוסת לחם מעל הכיור, ומפוררים אותה לקערת הירק.
  5. הביצים וכו': מוסיפים את הביצים (מומלץ לשבור אותן לקערית קטנה ולוודא שהן נקיות לפני שמוסיפים לקערת הירק). מוסיפים גם את שיני השום (אם משתמשים בשום קפוא, מועכים אותו קודם על קרש חיתוך). מוסיפים גם את פירורי הלחם, הפפריקה, המלח והפלפל השחור ומערבבים היטב.
  6. יצירת הקציצות והציפוי: מפזרים בצלחת   את פירורי הלחם המיועדים לציפוי. צרים מתערובת הקציצות, בידיים, כדורים בגודל הגדול מעט מכדורי פינג־פונג. משטחים מעט, לעובי כ־2 ס"מ, ומצפים אותם בפירורי הלחם מכל צדיהם.
  7. הטיגון: מחממים מחבת על להבה בינונית.   יוצקים אליה את השמן כך שיגיע לגובה כ־1 ס"מ. מחממים כדקה, עד שהשמן חם (מכניסים לשמן את קצהו החשוף של גפרור. אם נוצרות סביבו בועיות קטנטנות, השמן מוכן).
  8. מכניסים למחבת כמה מהקציצות ומטגנים כ־3 דקות, עד שתחתיתן זהובה (מרימים מעט בעזרת תרווד ומזלג, ובודקים). הופכים ומטגנים 3-2 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הקציצות. מגישים.

בקופסה סגורה במקרר, עד 3 ימים. מגישים בטמפרטורת החדר או אחרי חימום קל.

  • הרכבם של עשבי התיבול בקציצות יכול להשתנות לפי הטעם. מי שלא אוהב כוסברה, למשל, יכול פשוט להמיר אותה בכמות זהה מעשב אחר.
  • חשוב מאוד לייבש את העשבים לאחר ששוטפים אותם. אפשר לעשות זאת במייבש חסה, או לנער אותם, לצרור במגבת נקייה ולנער היטב מעל הכיור, ואז להניח על נייר סופג לכמה דקות. את העלים ואת הגבעולים קוצצים דק (ומתבשמים מהריח!).
  • תערובת קציצות הירק דומה מאוד בהרכבה (למעט העלים המחליפים את הבשר, כמובן) לתערובת קציצות בשר טחון. בשונה מקציצות בשר, לא משהים את התערובת אלא מטגנים מיד.
  • את הקציצות המוכנות מגישים חמימות או בטמפרטורת החדר, אפשר לצד טחינה, יוגורט או שמנת חמוצה מתובלים.

שתף

1 תגובה

  1. דפנה גונן

    אני מכינה אותן ממרכיבים כמעט זהים(אני לא שמה לחם וגם לא מים) ומוסיפה2-3 כפות שיבולת שועל ואני אופה אותן על נייר אפיה משומן. יוצאות לביבות מעולות ללא שמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.