קיש בצק עלים וירקות

קיש בצק עלים וירקות

קבלו פטנט שימושי במיוחד: מתכון אחד פשוט לקיש עם המון גיוונים אפשריים

פעם קראו לזה פשטידה, היום אופנתי לקרוא לזה קיש, אבל בעצם זה אותו דבר. פעם זה נחשב לאוכל של בנות, והיום גם גברים נשבים בקסמו בגלוי. פעם זה היה להיט אירוח, וכזה הוא גם היום. פעם לא הייתם מאמינים שתכינו קיש, והיום תגלו שזה קל מאוד. הקיש שלנו מכיל קישואים וזיתים, אבל בדיוק באותו אופן הכנה תוכלו לגוון ולהכין מאפים שונים, להפתיע את האורחים, ועוד יותר מזה את עצמכם.

  • תבנית מלבנית (אפשר גם חד־פעמית) בגודל 33X22 ס"מ

מעט חמאה לשימון התבנית
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה מוקפא, שהופשר (ראו הסבר בסוף)
6 קישואים בגודל בינוני־קטן
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
3 ביצים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 מכל (125 גרם) גבינה בולגרית (5% שומן או יותר) או פטה
15 זיתים שחורים מגולענים, חצויים, רצוי מזן קלמטה (זיתים גדולים עם גוון סגלגל)

  1. הבצק: משמנים את התבנית בקצת חמאה. פותחים   את הבצק המגולגל ומניחים אותו על התבנית כך שיכסה אותה. מכניסים את הבצק לתוך התבנית ומהדקים אותו לתחתית ולשוליים (התחתית חייבת להיות מכוסה בבצק. השוליים – כמה שיש, זה טוב). אם נשאר זנב מיותר של בצק – מסירים אותו בסכין. מאחסנים במקרר עד שהמלית מוכנה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.
  3. הקישואים: בזמן שהתנור מתחמם, שוטפים  את הקישואים, מנגבים ומסירים את הקצוות. פורסים את הקישואים לפרוסות בעובי כ־3 מ"מ (אין צורך לקלף אותם).
  4. מחממים במחבת את שמן הזית, מוסיפים את הקישואים ומטגנים אותם תוך ערבוב קל, עד שהם מזהיבים (כ־5 דקות). מפזרים עליהם כמחצית מכמות המלח והפלפל ומערבבים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך כעשר דקות.
  5. הבלילה: שוברים את הביצים לתוך קערה וטורפים אותן קלות. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת יתרת המלח והפלפל השחור ומערבבים.
  6. הרכבת הקיש והאפייה: מפזרים את הקישואים   על הבצק בשכבה שווה. מפוררים את הגבינה הבולגרית או הפטה ומפזרים על הקישואים. מפזרים מעל את הזיתים. יוצקים על הכל את בלילת הביצים ואופים כ־40 דקות, עד שהקיש זהוב. חותכים לריבועים ומגישים.

מכוסה במקרר, עד יומיים. מחממים כ־7 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

מניחים אותו במקרר שש שעות לפחות לפני שמתחילים לעבוד. אם הוא לא הפשיר לחלוטין, מניחים אותו על השיש, בטמפרטורת החדר, עד שיפשיר לגמרי.

אתם יכולים להיות יצירתיים כיד הדמיון הטובה עליכם. חברו את הטעמים שאתם אוהבים, ואל תהססו לנסות צירופים חדשים.

  • ירקות: הקישואים יכולים להתחלף כמעט בכל ירק, רק שימו לב שירקות קשים יותר יצטרכו טיגון קצת יותר ממושך: בטטה קלופה וחתוכה לקוביות, פטריות פרוסות מכל הסוגים, בצלים פרוסים, כרשה, ברוקולי, תרד, פרוסות חצילים (שאפשר גם לקלות בתנור).
  • גבינות: הוסיפו על פי טעמכם – קשקבל מגוררת, פטה מפוררת, גליל פרוס של גבינת עזים או סנט־מור. אפשר להוסיף 3-2 כפות של גבינת פרמזן מגוררת לבלילת הביצים־שמנת, או לפזר פרמזן למעלה לפני האפייה.
  • הפתעות: אפשר להוסיף גם עגבניות שרי חצויות או עגבניות מיובשות קצוצות גס, 4-3 כפות צנוברים, כמה עלי בזיליקום חתוכים גס או עלי תימין. מומלץ לפזר עלי תימין גם על הקיש המוכן, כשהוא יוצא מהתנור.

שתף

1 תגובה

  1. טלי

    קיש ופשטידה זה ממש לא אותו הדבר, בקיש יש בצק ובפשטידה אין, נא לבדוק את עצמכם תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.