קוסקוס עם חומוס ובטטה

קוסקוס עם חומוס ובטטה

תוספת חמה ונעימה משלושה מרכיבים מהירי הכנה

למרות הפתגם הידוע על החיפזון והשטן, מהירות וקיצורי דרך אינם תמיד בלתי ראויים, וקוסקוס מהיר הכנה מוכיח זאת: הוא יוצא מצוין. על אריזות הקוסקוס תמצאו את כל הדרכים להכין אותו (אנחנו בחרנו לעשות זאת בקערה, ללא בישול).  קיצור דרך נוסף הוא השימוש בגרגירי חומוס מוקפאים, הנמכרים (בכל מרכול) כשהם כבר מבושלים. הבטטה האפויה (במהירות, ברור) מוסיפות למנה טעם וצבע. ערבוב, תיבול, ויש. כמעט בלי לשים לב הכנתם תוספת עשירה, שהיא גם שלוש תוספות נפרדות כשלעצמן.

  • תבנית גדולה
  • נייר אפייה
  • מברשת

(8 מנות)

לבטטות
4-3 בטטות בינוניות
כ־3 כפות שמן זית
כ־1/2 כפית מלח
כ־1/2 כפית פפריקה מתוקה
לקוסקוס
1 שקית (350 גרם) קוסקוס מהיר הכנה (גרגירים בגודל רגיל או בינוני)
3 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים
לחומוס
1/2 2 כוסות גרגירי חומוס מוקפאים
2 כפות מים
לתיבול
1 כפית מלח
1/3 כפית פלפל שחור, גרוס
3-2 כפות שמן זית
מיץ מ־1/2 לימון

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (220-240 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. הבטטות: קולפים את הבטטות ופורסים אותן לרוחב לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ   (אם הבטטות דקות וארוכות, חותכים אותן לאורך לפרוסות בעובי דומה). מניחים את פרוסות הבטטה זו ליד זו בתבנית ומברישים אותן בשמן (מומלץ לצקת את השמן לצלוחית, לטבול בו מברשת, ולהבריש את הבטטות). זורים עליהן מלח ופפריקה ואופים 20-15 דקות, עד שהבטטות רכות למדי כשנועצים בהן קצה סכין חדה, אך לא רכות מדי. מוציאים את התבנית ומניחים בצד.
  3. הקוסקוס: שופכים את הקוסקוס אל סיר (או קערה). מוסיפים את   השמן ומערבבים היטב, עד שכל גרגירי הקוסקוס עטופים בשמן. יוצקים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים באטיות. מכסים במכסה וממתינים 7 דקות. מסירים את המכסה ומערבבים את הקוסקוס בקלילות בעזרת 2 מזלגות. הערבוב נועד להפריד בין גרגירי הקוסקוס ולאוורר את מרקמו. מניחים בצד, ללא כיסוי.
  4. החומוס: שמים את החומוס בקערה מתאימה,   מוסיפים את 2 כפות המים ומחממים במיקרוגל, בעוצמה מלאה, 5-4 דקות, עד שהגרגירים רכים ונגיסים. אם הגרגירים קשים מעט, מערבבים קלות ומחממים עוד כחצי דקה. מוציאים.
  5. הרכבת המנה: מעבירים את הקוסקוס לקערה גדולה. חותכים את פרוסות הבטטה לקוביות בינוניות ומוסיפים לקערה. מסננים את גרגירי החומוס ומוסיפים אותם לקערה. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים בעדינות וטועמים. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מהתבלינים, לפי הטעם. מגישים.

בכלי סגור במקרר, עד 5-4 ימים. מחממים קלות במיקרוגל, ואפשר לזלף עוד מעט שמן זית, לפי הטעם.

איך מבשלים חומוס יבש? 

אפשר ומומלץ להשתמש בגרגירי חומוס יבשים. קל לבשלם, מחירם זול במידה ניכרת, וגם הם מכילים את כל הבריאות שבחומוס – חלבונים, מינרלים וויטמינים מקבוצה B.
הקפידו לקנות גרגירי חומוס שתאריך תפוגתם אינו קרוב, שכן גרגירי חומוס ישנים קשה מאוד לרכך בבישול.
כך עושים:
1. מפזרים את גרגירי החומוס על צלחת גדולה ובוררים – מסלקים כל חלק פגום או זר.
2. מעבירים את החומוס לסיר ומכסים במים עד 3 ס"מ מעל גובה הגרגירים. משרים למשך הלילה.
3. למחרת מסננים, מעבירים את הגרגירים לסיר ויוצקים עליהם מים נקיים עד כיסוי. מכסים את הסיר חלקית ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים כשעתיים, עד שהחומוס רך. מסננים.
4. מרבית הקליפות השקופות שעוטפות את הגרגירים יוסרו במהלך הבישול. את אלו שנותרו מסירים על ידי שפשוף הגרגירים בעדינות זה בזה. גרגירי החומוס המוכנים יישמרו במקרר עד 3 ימים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.