צלי עוף חגיגי עם פירות

צלי עוף חגיגי עם פירות

מנת עוף מושלמת – גם בקלות ההכנה וגם בטעם – לארוחה חגיגית (ויש גם גרסה עם תפוחי אדמה)

את התוספת (אורז לבן פשוט, למשל) תצטרכו להכין בנפרד, אבל כל השאר כבר כאן, בתוך הסיר – תפוחי עץ חמצמצים, משמשים ושזיפים מתוקים, דבש, מיץ תפוזים וחלקי העוף, כמובן, שנהנים מכל העושר הזה ומתקבלים רכים, עסיסיים ועם הרבה רוטב לתיבול התוספת שליד.

  • סיר רחב עם מכסה תואם
  • כף עץ
  • מלקחיים

(6 מנות)

4 בצלים גדולים
3 כפות שמן זית או שמן קנולה
6 ירכיים עוף גדולות, נקיות מחלקי שומן מיותרים (בקשו מהקצב)
8 שיני שום גדולות, קלופות
1 כפית מלח גס (מומלץ להשתמש במלח ים אטלנטי)
כ־1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
5-4 תפוחי עץ בינוניים מסוג גרני־סמית או גרנד אלכסנדר
כ־300 גרם תערובת של משמשים ושזיפים מיובשים ומגולענים
2 כפות דבש
1 כוס מיץ תפוזים

  1. הבצלים: קוטמים את שני קצות הבצל, קולפים את הקליפה החומה ופורסים את הבצל לרוחבו, לפרוסות עגולות בעובי מעט פחות מ־1 ס"מ. מפרידים כל פרוסה לטבעות (אוחזים בכל פרוסה בנפרד, בשתי הידיים, ולוחצים מעט על הטבעות כדי שייפרדו זו מזו).
  2. מניחים את הסיר על הכיריים ומחממים על להבה בינונית-גבוהה   כדקה. יוצקים לסיר את השמן ומוסיפים את טבעות הבצל. מערבבים ומטגנים כרבע שעה, רק עד שהבצל מאבד מנפחו, מזהיב מעט ומתרכך. אם הבצל משחים מהר מדי, מוסיפים כף מים וממשיכים לטגן.
  3. מניחים את הירכיים, כשצדן העליון כלפי מטה, על מצע הבצל.   דוחפים מעט כל ירך ומפנים מעט מהבצל, כך שחלק מעור הירך ייגע בקרקעית הסיר. מפזרים את שיני השום בין חלקי העוף. מפזרים מעל הירכיים רבע כפית מהמלח ומחצית מכמות הפלפל השחור והפפריקה. מבשלים כרבע שעה. הופכים את הירכיים, בעזרת המלקחיים, כך שצדן העליון יפנה כלפי מעלה. מתבלים בעוד רבע כפית מהמלח וביתרת הפלפל השחור והפפריקה ומבשלים כרבע שעה נוספת. יוצקים אל הסיר את המים הרותחים, מכסים את הסיר, מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים בבעבוע עדין כשעה.
  4. קולפים את תפוחי העץ וחותכים אותם לרבעים,   נפטרים (בעזרת סכין או תפוחן) מהליבה ומהגרעינים. מעבירים את התפוחים לקערה. מוסיפים את הפירות המיובשים, הדבש ויתרת המלח ומערבבים.
  5. לאחר שהעוף התבשל כשעה, מוסיפים את תכולת הקערה וגם את מיץ התפוזים לסיר ומבשלים כ־10 דקות נוספות, עד שהתפוחים מתרככים אך שומרים על צורתם. מכבים את הלהבה. מומלץ להמתין כשעה ורק אז להגיש.

 בכלי סגור במקרר, עד 6-5 ימים. מחממים על הכיריים או במיקרוגל.

  • הבישול מתחיל בטיגון מתון של הרבה בצל. אל דאגה, הערימה הענקית שתכניסו לסיר תתרכך ותאבד מנפחה במהלך הטיגון. שכבת הבצל מרפדת את תחתית הסיר, מונעת מהעוף להיחרך ומשמשת מצע מלא טעם.
  • הבישול שלאחר הטיגון ממושך, ונעשה בבעבוע עדין. שומרים על כך גם לאחר הוספת הפירות, כי בישול ברתיחה עזה יפרק אותם.
    לאחר שמסירים את הסיר מהכיריים, המנה עדיין מתבשלת מעוצמת ההרגל והחום. מומלץ, לכן, להמתין כשעה ורק אז להגיש לשולחן.

החליפו את הפירות בתפוחי אדמה:
כשחלקי העוף מזהיבים בסיר (לפני הוספת המים), קולפים 6-5 תפוחי אדמה, חותכים לחתיכות בינוניות, ומערבבים בקערה עם 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור גרוס ו־1/4 כפית פפריקה מתוקה.

לאחר שחלקי העוף מזהיבים משני הצדדים מפזרים בסיר את תפוחי האדמה, יוצקים 1/2 2 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כשעה ורבע, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מניחים לחצי שעה ומגישים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.