פשטידת ברוקולי

פשטידת ברוקולי

אין מסיבה בלי פשטידה, ואין קלה יותר וטעימה יותר מזו שלפניכם

פשטידה היא אחלה רעיון: מנה עיקרית בארוחה צמחונית קלה, תוספת למנה עיקרית ומנת אירוח אידיאלית. המרכיב העיקרי כאן הוא ברוקולי, בן למשפחה טובה – משפחת המצליבים (אליה שייכים גם הכרוב והכרובית), שלה יתרונות מרשימים: כמויות נאות של ויטמינים מסוג A ו־C, חומצה פולית, סידן, ברזל וסיבים תזונתיים. עוד נציין שבפשטידה שלנו אין גלוטן, ושאם משתמשים להכנתה בגבינות בעלות 5% שומן, שומרים גם על מאזן קלורי נאה ביותר.

  • סיר גדול עם מכסה
  • מסננת גדולה
  • תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, או תבנית אפייה מלבנית בגודל 30X20 ס"מ

1 ק"ג (כ־3 יחידות) ברוקולי טרי, או 1 שקית (800 גרם) ברוקולי מוקפא
3 ביצים גדולות
1 גביע (250 גרם) קוטג', 5% שומן לפחות
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה, 5% שומן לפחות
150 גרם גבינה בולגרית, 5% שומן לפחות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר
מעט חמאה, לשימון התבנית
אפשרות לעיטור: 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים, או צנוברים

  1. בישול הברוקולי: ברוקולי מוקפא מבשלים בהתאם להוראות על גבי האריזה, למשך 4 דקות בלבד.   ברוקולי טרי מניחים על קרש חיתוך. מסירים את קצות ה"רגליים" (הגבעולים), כך שלפרחים תישאר רגל באורך כ־5 ס"מ. מסירים גם את העלים הקטנים. פרחי ברוקולי גדולים מפרידים לפרחים ברוחב כ־5 ס"מ. שוטפים היטב ומניחים במסננת להגרת המים.
  2. ממלאים את הסיר במים עד ל־2/3 מגובהו, מכסים ומחממים על להבה גבוהה עד רתיחה (אפשר להרתיח מים בקומקום, להעביר לסיר, ולחמם עד שהם רותחים שוב). מכניסים את הברוקולי למים הרותחים ומבשלים כ־8 דקות, עד שהברוקולי מתרכך מעט אך עדיין שומר על צבעו. מסירים מהכיריים ומעבירים את הברוקולי למסננת. מניחים לכמה דקות, כדי להיפטר מעודפי מים וכדי שהברוקולי יצטננו מעט.
  3. הכנת התנור והתבנית: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית בחמאה (מניחים קוביית חמאה במרכז התבנית, מניחים עליה פיסת נייר סופג מקופלת ומורחים ביסודיות על תחתית התבנית והדפנות).
  4. הכנת הבלילה: שוברים לתוך קערה את הביצים. מוסיפים   את גבינת הקוטג' והגבינה הלבנה. מפוררים לתוך הקערה, בעזרת האצבעות, את הגבינה הבולגרית. מוסיפים גם את המלח והפלפל. מגררים על קרש החיתוך את אגוז המוסקט ומוסיפים כרבע כפית ממנו לקערה. מערבבים היטב בעזרת מטרפה או כף, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  5. הרכבת המנה: מסדרים את פרחי הברוקולי   בתבנית. יוצקים מעל את בלילת הגבינות כך שתכסה את כל הברוקולי. אם רוצים, מפזרים מעל את השקדים או הצנוברים.
  6. האפייה וההגשה: אופים כ־35 דקות, עד שהבלילה יציבה והפשטידה זהובה. מוציאים מהתנור, מניחים לצינון קל ומגישים.

מכוסה במקרר, עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתנור שחומם לחום בינוני־נמוך.

בחרו ברוקולי טרי רענן, עם תפרחות שצבען ירוק עז. חשוב לא לבשל את פרחי הברוקולי יתר על המידה, כך שצבעם יישאר ירוק כהה וכשסכין תינעץ ברגל הפרח היא לא תחליק ממנה בקלות רבה מדי. כך נבטיח שבשלב האפייה הברוקולי יתרכך אך לא יהיה סמרטוטי. אגב, המים בהם מתבשל הברוקולי מקבלים ממנו ויטמינים, ולכן מומלץ להשתמש בהם להכנת מרק ירקות.
אם ברוקולי טרי אינו זמין, השתמשו במוקפא. את הוראות הבישול לברוקולי מוקפא תמצאו על אריזת המוצר. בשלו אותו רק 4 דקות, כדי שיתרכך ריכוך חלקי.

אפשר לשנות את הרכב הגבינות בפשטידה לפי הטעם, אך חשוב לשמור על היחס בין משקל הגבינות למספר הביצים.
אפשר, למשל, להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת עזים, גבינת רוקפור, קצ'קבל או פרמזן.
אפשר להחליף את תפרחות הברוקולי בתפרחות כרובית – הטיפול והבישול זהים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.