פיצה מהירה

פיצה מהירה

ככה תכינו בעצמכם – ובקלות – את האוכל הכי כייפי בעולם

ממהרים? מעדיפים לא להכין בצק שמרים? קבלו מתכון מנצח לפיצה מהירה, שנראית כמו מפיצרייה והיא מאוד טעימה, אבל מכינים את הבצק שלה בדקות ספורות ומשתמשים בו מיד, ללא התפחה והמתנה. אנחנו הוספנו זיתים וגבינה מלוחה, ואתם תוסיפו כל מה שתרצו. קבלו מתנה אמיתית!

  • קערה גדולה
  •  מגררת
  • מערוך
  • רשת ייעודית לפיצה או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

(פיצה משפחתית בקוטר כ־30 ס"מ)
לבצק
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) רוויון
1 כף שמן זית
לרוטב
5 כפות עגבניות מגורדות או מרוסקות (חצי קופסה המכילה 260 גרם)
2 כפות קטשופ
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח (או פחות)
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית אורגנו יבש
לגבינה
150 גרם גבינת מוצרלה, או תערובת של מוצרלה וקשקבל
לתוספות
כ־100 גרם זיתים מגולענים
כ־100 גרם גבינה מלוחה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות) בתוכנית טורבו.
  2. הבצק: שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. משפשפים אותם בין הידיים לתערובת אחידה ואוורירית.

  3. מוסיפים את הרוויון ושמן הזית ומערבבים לעיסה דביקה. מכינים את הבצקבשלב זה אפשר להמשיך לעבוד בקערה או להעביר את העיסה למשטח עבודה מקומח קלות. אוספים ומאחדים את חלקי הבצק בכמה תנועות בלבד, כך שמתקבל גוש נקבובי ודביק קצת. נמנעים מעיבוד ממושך (ולא מוסיפים קמח). מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת יבשה ונקייה, ומניחים בצד עד שהרוטב והתוספות מוכנים.

  4. הרוטב: שמים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.


  5. הגבינה: מגררים את המוצרלה (או המוצרלה והקשקבל) במגררת גסה.

  6. התוספות: חותכים את הזיתים ומפוררים את הגבינה המלוחה.
  7. רידוד הבצק: מפזרים שכבה דקה ואחידה של קמח על משטח מרדדים לעלה בעובי חצי ס"מהעבודה כך שיכסה שטח הגדול מעט יותר מגודל עלה הבצק. מניחים את הבצק במרכז ומרדדים במערוך ממרכז הכדור אל השוליים, עד שמתקבל עיגול בעובי כחצי ס"מ. אם הבצק נדבק למערוך, מקמחים את המערוך במעט קמח. מדי פעם מרימים את שולי הבצק – ומשתדלים להרים את הבצק כולו – לוודא שהוא לא נדבק למשטח העבודה. בזהירות ובזריזות, מעבירים את הבצק לתבנית או לרשת.
  8. הרכבת הפיצה: יוצקים את הרוטב במרכז הבצק מורחים את הרוטב ומפזרים תוספותומורחים אותו, בעזרת גב של כף, בתנועות מעגליות מהמרכז החוצה. משאירים שוליים ברוחב כחצי ס"מ ללא רוטב. מפזרים על הרוטב את הגבינה, ועליה את התוספות.
  9. האפייה וההגשה: מכניסים את התבנית לשליש התחתון של התנור (אם משתמשים ברשת ייעודית, מניחים אותה על רשת התנור) ואופים 14-13 דקות, עד ששולי הבצק זהובים והגבינה מבעבעת ושחומה מעט. מוציאים, מחליקים את הפיצה מהתבנית לצלחת גדולה, חותכים ומגישים מיד.

שאריות שומרים במקרר, עטופות ברדיד אלומיניום. מחממים, ללא הרדיד, כ־5 דקות בתנור.

הרוויון: שחקן מפתח בבצק שלנו. הרוויון הוא סוג של לבן נוזלי, דל שומן, שבזכות רמת החומציות הגבוהה שלו פועל כמתפיח ומרכך כשהוא בא במגע עם אבקת סודה לשתייה. הרוויון יועיל כך גם למאפים אחרים, ומומלץ לנסות להמיר חלב או שמנת חמוצה, במתכונים לפנקייקס ולעוגות בחושות, בכמות זהה של רוויון.

הלישה: חשוב לדעת, שבצק עם רוויון אסור ללוש מעבר לשלב שבו מתקבל גוש בצק שאינו חלק. לישה ממושכת תפגום במרקם של הבצק האפוי. אם הבצק נדבק לידיים, מקמחים אותן במעט קמח ומשפשפים אותן זו בזו כדי להוריד מהן חלקי בצק קטנים.

הרידוד: דורש מיומנות מסוימת אבל איננו מסובך. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, על מנת שלא יידבק, ואז מרימים בזריזות ומעבירים לתבנית. מי שמסתבך, מומלץ לו לרדד על נייר אפייה מקומח, ולהעביר את הבצק בקלות, עם נייר האפייה, לתבנית.

האפייה: אפשר לאפות את הפיצה בתבנית התנור, אבל מומלץ להצטייד ברשת או בתבנית מחוררת המיועדות לאפיית פיצה. הן אינן יקרות ומפיקות פיצות עם בצק פריך במיוחד.

 

 

שתף

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.