פוקאצ'ה קשקבל עם שקשוקה

פוקאצ'ה קשקבל עם שקשוקה

פוקאצ'ה טעימה המשמשת כ"צלחת" לשקשוקה פיקנטית. ארוחת בוקר נפלאה  בצלחת אכילה (אגב, הפוקאצ'ה תהיה מעולה גם אם רק תמרחו עליה חמאה מלוחה).

החומרים ל-4 יחידות

1 ק"ג קמח
1 כפית סוכר
1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
3 כוסות מים (750 מ"ל)
3 כפות שמן זית
100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת דק
1 כף פטרוזיליה יבשה
1/2 כף אורגנו יבש
1 כף מלח
לבזיקה על הבצק: 3 כפות שמן זית
לשקשוקה
4 כפות שמן זית
2 שיני שום, קלופות
אפשרות: 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות
4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור גרוס
12 חלמונים
לעיטור: בצל ירוק או בזיליקום, קצוצים

ההכנה

  1. שמים בקערת מערבל עם וו הלישה את הקמח, הסוכר והשמרים ומערבלים ערבול קצר מוסיפים את המים והשמן ולשים במהירות בינונית 6 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
  2. מוסיפים את הגבינה ואת עשבי התיבול, ולשים עוד כ־2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כחצי דקה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוך הקערה כך שיכוסה כולו בשמן. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כשעה – שעה וחצי (בהתאם למזג האוויר). מכניסים אגרוף למרכז הבצק, כדי להוציא ממנו אוויר ולעצור את תהליך ההתפחה.
  4. מקמחים קלות משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק.   מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים. מותחים כל אחד מהם, בידיים או בעזרת מערוך, לעלה אליפטי מעבירים לתבניות תנור שרופדו בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים לכחצי שעה נוספת.
  5. בינתיים, מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  6. יוצרים גומות בבצק (בקצות האצבעות),  ויוצקים עליהן את שמן הזית. אופים כ־12 דקות, עד לקבלת "קרום" –קראסט מעט קשיח בחלק העליון.
  7. בינתיים, מכינים את השקשוקה: מחממים מחבת עמוקה ורחבה. מוסיפים את שמן הזית   ואת שיני השום ומטגנים עד הזהבה. אם רוצים, מוסיפים את הפלפל החריף ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב, 5 דקות עד שמתקבל רסק מבריק (כמו מטבוחה). מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
  8. מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור. מניחים במרכז כל אחת מהן מתבשיל העגבניות. מניחים 3 חלמונים על כל פוקאצ'ה ומחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות. מוציאים, מפזרים בצל ירוק או בזיליקום ומגישים מיד.
שתף

3 תגובות

  1. שושנה בוזגלו

    זה נראה מעולה פוקאצ'ה קשקבל עם שקשוקה אשמח לאכול צהריים וערב עם הנכדה יאמי

  2. שולי אמסלם

    פוקאצ'ה קשקבל עם שקשוקה.לארוחת בוקר נראה מעולה .אשמח להזמין את בן זוגי לארוחה כזאת טעימה.להוציא אותו מהעבודה ליום חופש ולהנאה !!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.