פונץ' חם

פונץ' חם

חיית מסיבות ותיקה, בגרסה טעימה וקלה

מחמם את הגוף ומשמח את הלב – פונץ', משקה אלכוהולי מתובל עם פירות חתוכים. הפונץ', חיית מסיבות משנות השבעים, נדחק מעט הצדה על ידי משקאות חדשים ומתוחכמים ממנו, אבל אנחנו כאן בשביל להזכיר ולהחזיר

  • קולפן ירקות
  • מסחטת מיץ

4 תפוחי עץ אדומים, מומלץ מזן גרנד אלכסנדר או מזן פינק ליידי (או מכל זן אחר שאינו קמחי)
4 כוסות מים
2 תפוזים בינוניים, בקליפתם, שטופים
1 כוס מיץ תפוחים
3 כוסות יין אדום מתוק
1 כוס רום
2 לימונים קטנים, בקליפתם, שטופים
3 מקלות קינמון

  1. קולפים את התפוחים. חותכים כל תפוח ל־ 4 חלקים, סביב וסמוך לליבה (אם נותרו בחלקי התפוח אזורים קשים, מסירים אותם בעזרת קצה סכין). חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומעבירים לסיר.
  2. יוצקים לסיר את המים. חוצים תפוז אחד, סוחטים ממנו את המיץ ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את מיץ התפוחים, היין והרום. מערבבים ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזל מגיע לסף רתיחה – מעלה אדים ובועות קטנות עולות בשולי הסיר.
  3. בינתיים, פורסים את התפוז שנותר ואת הלימונים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. כשהפונץ' כמעט רותח, מוסיפים לסיר את פרוסות ההדרים ואת מקלות הקינמון. מבשלים 5 דקות ומכבים את האש. מכסים את הסיר ומניחים למשך כחצי שעה. מגישים חם, לא רותח.

אי אפשר לשמור פונץ' לאורך זמן, אבל אפשר לחמם אותו קלות עד שעה לאחר ההכנה (ואפשר להגיש אותו על פלטה חשמלית, לשמירה על החום).

השם פונץ' מתייחס לכל מיני משקאות – אלכוהוליים או לא – שמשותפים להם כמה דברים:  הם מכילים פירות, מקובל להגיש אותם באירועים חברתיים והם מוגשים בקערה גדולה, ממנה האורחים מוזגים לעצמם וחוסכים מהמארחים את הצורך להכין לכל אחד משקה אישי .

בגרסה שלנו משתמשים ביין מתוק, אבל תוכלו למצוא גרסאות של פונץ' המבוססות על ג'ין, רום, ויסקי ומשקאות נוספים.

שני מושגי יין שאפשר להכיר:

  • טאנין – חומר אורגני מריר המצוי בענבים, משפיע על אופיו של היין המופק מהם ותורם לשימורו.
  • עפיצות – תחושת יובש בפה, כמו באכילת פרי בוסר. הטאנינים הם שגורמים לתחושה זו. יין אדום יבש וצעיר הוא בעל עפיצות גבוהה שתלך ותפחת כשיתיישן.

המתכון הוא סוג של המלצה ואפשר לערוך בו שינויים כטוב לבכם ביין. הנה כמה רעיונות:

  • את מיץ התפוחים אפשר להחליף במיץ תפוזים.
  • אפשר להפחית את כמות האלכוהול ולהוסיף במקומו מים או מיץ פירות.
  • מי שאוהב ציפורן, יכול לנעוץ 6-5 מסמרים בפלחי הלימון או התפוז.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.