עוגת שוקולד

עוגת שוקולד

כך תכינו את העוגה הכי קלה והכי טעימה, לימי הולדת של קטנים אבל גם לגדולים

עוגת שוקולד טובה היא צורך בסיסי. מתכון קל, פשוט ומהיר לעוגה כזאת הוא פריט הכרחי בכל בית. בעוגת השוקולד הנפלאה שלנו הקפדנו על מספר עקרונות: לא מפרידים ביצים, מלכלכים רק קערה אחת ולא מפעילים, חלילה, מיקסר. כל מה שצריך זה לערבב, לאפות ולהניח לילדים ללקק את השאריות מהקערה (הכי כיף!), לשטוף את הכלים המעטים ולחכות לפעם הבאה שבה תאפו אותה. כנראה מחר.

  • קערה גדולה (מתאימה לחימום במיקרוגל)
  • מטרפה
  • מרית
  • תבנית (אפשר חד־פעמית) בגודל תבנית 32X26 ס"מ

(תבנית 32X26 ס"מ)
לשימון: מעט חמאה או מחמאה
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
200 גרם חמאה או מחמאה
1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל

 

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. שמים את השוקולד והחמאה (או המחמאה) בקערה גדולה שמתאימה ממיסים את החמאה והשוקולדלמיקרוגל (כדאי להשתמש בקערה גדולה, כי אז אפשר להכין את כל העוגה בקערה אחת. אם אין קערה מתאימה, אז לאחר ההמסה יש להעביר את הקרם לקערה גדולה). מחממים במשך דקה, מוציאים ומערבבים היטב במרית עד שהחמאה והשוקולד מתאחדים ומתקבל קרם חלק ומבריק. אם לאחר הערבוב השוקולד עדיין לא נמס כולו, מחזירים לחימום נוסף במשך 15 שניות, מוציאים ומערבבים עוד. ואם גם זה לא מספיק – ממיסים עוד קצת.
  3.  מוסיפים את הסוכר לקערה ומערבבים במטרפה ידנית לעיסה אחידה.
  4.  מוסיפים את הקמח לקערה ומערבבים לעיסה אחידה.מוסיפים קמח ומערבבים לאחר הערבוב, העיסה תהיה יבשה וגרגירית – לא לדאוג, זה בסדר.
  5.  מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם. מערבבים היטב עד שהביצה נטמעת בעיסה לפני שמוסיפים את הביצה הבאה.
  6. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
  7.  יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־30 דקות. מבחן הקיסם: כשיש מעט פירורים - מוציאיםלאחר כ־25 דקות, נועצים קיסם במרכז העוגה ושולפים אותו החוצה – אם הוא יוצא ועליו עיסה רטובה, העוגה עדיין לא מוכנה. בודקים שוב אחרי כמה דקות: כשהוא יוצא יבש ועליו רק קצת פירורי עוגה – העוגה מוכנה. מוציאים, מניחים לצינון ומגישים.

מכוסה, במקרר, עד 4 ימים.


את העוגה אפשר להלביש בכל פעם קצת אחרת:

לימי הולדת של קטנים עם קרם שוקולד (ראו מתכון בהמשך) וסוכריות.
למבוגרים – פידור אלגנטי וקליל באבקת סוכר.
לארוחות שבת וחג – קרם שוקולד וגם כדור גלידה בצד או תוספת של קצפת. ואם מתחשק להגזים – אז אפשר להוסיף את כל התוספות האלה ביחד.

קרם שוקולד מעשיר את העוגה, אבל יש לו גם תפקיד קוסמטי: הוא מטשטש סדקים ופגמים קטנים שנוצרים עליה.
כדאי לצקת את הקרם על העוגה כששניהם חמימים, כך העוגה סופגת מהקרם והופכת עסיסית יותר.
וכך עושים:

  1.  שמים בסיר 75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, 1/3 כוס חלב, 3/4 חפיסה (75 גרם) שוקולד מריר, שבור לקוביות, 1 כף גדושה אבקת קקאו ו־2 כפות סוכר, ומחממים על להבה בינונית,תוך בחישה מדי פעם, רק עד שהחמאה והשוקולד נמסים ומתקבל קרם אחיד וחלק (נזהרים שלא להגיע לרתיחה).
  2. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון, בוחשים מדי פעם.
  3. אחרי שהעוגה מוכנה ועדיין חמימה (בערך 15 דקות לאחר שהוצאה מהתנור), יוצקים עליה את הקרם ומורחים אותו בעזרת מרית או בצדה האחורי של כף.
  4. מניחים לצינון במשך כ־20 דקות נוספות ומאחסנים במקרר לחצי שעה, עד שהקרם מתקשה מעט. מוציאים, מפזרים סוכריות, מכסים ברדיד אלומיניום ומחזירים למקרר עד השימוש (ועד 5 ימים).
שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *