עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים

ללא אפייה ובהנאה רבה – עוגת קיץ קלה בטעם של ילדות

פשטות מרכיביה וטעמה הילדותי והבלתי מתחכם הופכים את העוגה הזו לחביבת הקהל, גם אם הוא קהל בוגר שמקפיד להעדיף מנות מתוחכמות או נוהג לספור קלוריות. היא גם עוגת יומולדת נהדרת לילדים שלא רוצים עוגת שוקולד (כן, יש כאלה)

  • מערבל עם וו הקצפה
  • תבנית (עדיף מזכוכית פיירקס)

(תבנית בגודל 30X22 ס"מ)
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן, קרה מאוד
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) + 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, קר
8 כפות אינסטנט פודינג וניל (ואפשר לשים את כל השקית, שמכילה 10 כפות)
2-1 כפיות תמצית וניל
500 גרם ביסקוויטים
אפשרות לקישוט: כ־50 גרם שוקולד מריר

  1. הקרם: מנערים היטב את מכלי השמנת, פותחים ויוצקים את תכולתם לקערת המערבל מקציפים את השמנת(או לקערה גדולה, אם משתמשים במערבל ידני). מוסיפים 1/2 1 כוסות חלב ואת אבקת הפודינג ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית כדקה. מעלים את מהירות המערבל לבינונית ומקציפים כ־2 דקות, עד שמתקבל קרם במרקם יוגורט דליל. מעלים את המהירות לגבוהה ומערבלים עוד דקה־שתיים, עד שההקצפה מותירה פסים על פני הקצפת. עוצרים את המערבל ומרימים את וו ההקצפה. אם כשהוו מתרומם נותר זקיף קטן ויציב של קצפת – היא מוכנה. אם לא, מקציפים רק עוד כחצי דקה ובודקים שוב.
  2. יוצקים 1/4 כוס חלב לצלחת עמוקה, מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים.
  3. bis (1)הרכבת העוגה: לוקחים ביסקוויט, טובלים טבילה קצרה מאוד בחלב, מנערים משאריות חלב ומניחים אותו בתבנית. טובלים כך ביסקוויטים נוספים ומניחים בצורה מסודרת, צמודים זה לזה, עד שהתבנית מלאה. אם נותרים שוליים ריקים, חותכים ביסקוויטים (אחרי הטבילה) לגודל המתאים וממלאים איתם את המרווחים.

  4. בעזרת לקקן, מעבירים כשליש מכמות הקרם אל התבנית. מיישרים את הקרם – בכמה שפחות תנועות – בשכבה אחידה על הביסקוויטים.
  5. bisיוצרים שכבת ביסקוויטים נוספת באותו אופן (אם כמות החלב בצלחת התמעטה, יוצקים את 1/4 הכוס הנותרת ועוד כפית תמצית וניל). אין צורך ללחוץ את הביסקוויטים אל הקרם. מורחים עליהם מחצית מכמות הקרם שנותרה.
  6. יוצרים שכבת ביסקוויטים שלישית, ומורחים עליה בעדינות את יתרת הקרם.
  7. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־4 שעות לפני ההגשה. מגישים.

4-3 ימים במקרר (אבל בטח יחסלו אותה קודם)

הקרם: עשוי שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. אבקת הפודינג מייצבת את הקרם ונותנת לו את טעם הווניל, בלי לפגוע במרקמו. חשוב להימנע מהקצפת יתר ולהקציף רק עד שנוצר מרקם של יוגורט סמיך. לאחר הרכבת העוגה ובמהלך השהייה במקרר, הקרם ממשיך להתייצב ולהתעצב. הקצפת יתר תייבש את הקרם. אגב, כמות הקרם תספיק גם להכנת העוגה בתבנית מעט יותר גדולה.

הרכבת העוגה: כדי שהעוגה תיראה יפה גם לאחר החיתוך, מקפידים ומסדרים את הביסקוויטים צמודים זה לזה וחתוכים לגודל המתאים, לפי הצורך. משתדלים גם למרוח את הקרם בשכבה אחידה וחלקה. למריחה מקצועית, מומלץ להצטייד בפלטה מדורגת, אותה ניתן למצוא בחנויות לציוד בישול, ובעזרתה ניתן ליישר את הקרם בתנועות ספורות בלי לפגוע באווריריותו.

הכלי: טוב להכין את העוגה בתבנית מזכוכית שנושאת ביציבות את משקלה (תבנית אלומיניום חד פעמית לא מומלצת הפעם). נעים גם להגיש בה את העוגה לשולחן – כשהשכבות נראות דרכה במלואן.

אפשר לקשט את העוגה בתלתלי שוקולד:

אוחזים בטבלת השוקולד ביד אחת ובקולפן ביד השנייה, וקולפים תלתלי שוקולד ישר על העוגה.
אפשר גם ליצור פתיתי שוקולד בעזרת מגררת (פומפייה)

שתף

2 תגובות

  1. חנה

    אפשר להוסיף לאחר ההקצפה גביע של גבינה לבנה לתוך התערובת לערבב ביד ואז להמשיך את יתר השלבים זה מוסיף וטעים תהנו

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *