עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

במיוחד לתה או לקפה של אחר הצהריים: מאפה קל בטעם חלבה שפשוט נמס בפה

עוגיות הטחינה האלה הן בדיוק כוס התה שלנו: קלות להכנה, פריכות ונימוחות, טעימות ברמות ונשמרות לאורך זמן. בכל פעם שפותחים את הקופסה להוציא עוגייה (בדרך כלל שתיים…) עולה ריחן הנפלא. טחינה גולמית היא בעצם מחית גרגירי שומשום – חומר גלם מצוין ומוכר המשמש להכנת סלטי טחינה וחומוס מהצד המלוח, וחלבה מהצד המתוק. הפעם נלמד איך מכינים ממנה עוגיות עם טעם ומרקם מיוחדים.

  • מערבל עם וו גיטרה (וו שטוח המזכיר עלה) או קערה גדולה וכף עץ
  • תבניות אפייה של התנור
  • ניירות אפייה
  • רשת צינון

(כ־80 עוגיות)

3 כפות (כ־30 גרם) אגוזי פקאן קלופים
3 כוסות (420 גרם) קמח (או 1/2 1 כוסות קמח מלא + 1/2 1 כוסות קמח לבן)
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
1 כוס (200 גרם) סוכר חום
1 כוס טחינה גולמית
200 גרם חמאה רכה מאוד, בטמפרטורת החדר
לעיטור: כ־50 גרם שקדים מולבנים חצויים (להשיג במרכולים ובחנויות תבלינים)

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את האגוזים בצפיפות על קרש החיתוך וקוצצים דק (מניחים את היד הפנויה על ערימת האגוזים וכך הם לא מתפזרים).
  3. הכנת הבצק:
    א. באמצעות מערבל: מחברים למערבל את וו הגיטרה. שמים את כל המרכיבים, למעט השקדים, בקערת המערבל ומערבלים כדקה במהירות בינונית-נמוכה, רק עד שמתקבל בצק אחיד הנפרד מדופנות הקערה. מפסיקים את פעולת המערבל.
    ב. באופן ידני: שמים את כל המרכיבים, למעט השקדים, בקערה ומערבבים חצי דקה בעזרת כף עץ, עד שהמרכיבים מתחילים להתחבר. בשלב זה, אם נוח יותר, אפשר לאחד את הבצק, במספר תנועות בלבד, בעזרת הידיים. הבצק מתקבל אחיד ורך, אך לא דביק.
  4. עיצוב העוגיות: לוקחים חלק קטן מהבצק ויוצרים בתנועותמגלגלים את הבצק לכדורים סיבוביות בין שתי הידיים כדור בגודל עגבניית שרי. מניחים בתבנית. ממלאים כך את התבנית, ושומרים על רווחים של כ־3 ס"מ בין כדור לכדור. מניחים במרכז כל כדור חצי שקד, כשצדו השטוח מונח על הבצק. נועצים קלות את השקד בתוך הבצק כך שהכדור משתטח קלות.
  5. האפייה: מכניסים את התבנית לתנור החם נועצים חצי שקדואופים כ־10 דקות, רק עד שהעוגיות נסדקות מעט, צבען נשאר בהיר והשקד נשזף מעט. מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להצטנן בה 15-10 דקות. מעבירים את העוגיות לרשת צינון (ראו הסבר בהמשך) ומניחים להן להתקרר לגמרי.

עד שבוע, בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר.

התכונה הבולטת של עוגיות הטחינה היא שהן נמסות בפה. כדי להבטיח שכך יהיה צריך להקפיד על כמה דברים:

    • להכנת העוגיות החמאה צריכה להיות רכה ובטמפרטורת החדר. זה אומר שצריך להוציא אותה מהמקרר כחצי שעה (כשחם) או כשעה (כשקר) לפני ההכנה. אם אפשר לנעוץ בה אצבע בקלות, אך היא עדיין מוצקה – היא מוכנה לעבודה.
    • מעבדים את הבצק בקצרה. כלומר, מערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים ולא מעבר לכך.
    • אופים את העוגיות בהתאם לזמן הנתון ולסימנים המזהים (ראו במתכון). אפיית יתר הופכת אותן למרירות.
    • מצננים את העוגיות לגמרי לפני ההגשה: מצננים את העוגיות על רשתכשהן יוצאות מהתנור, העוגיות עדיין קצת רכות. למעשה, כשהן מצטננות בתבנית, הן ממשיכות להיאפות בזכות החום האצור בהן. לאחר כרבע שעה, בעודן חמימות, מעבירים אותן לרשת (ייעודית, או של התנור) ומניחים להן להתקרר לגמרי.

שתף

1 תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.