סלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה

סלט עם טעם של פעם, שלא נמאס לעולם. ועכשיו גם אתם יכולים להכין אותו

סלט תפוחי אדמה (יש מי שקורא לו "סלט מיונז") מוגש אמנם קר, אך מדובר במנה שמחממת את הלב. הסלט, שנולד ברוסיה, טעים ומשביע ויכול לשמש כתוספת נפלאה וגם כמנה עיקרית קלילה.

  • סיר גדול עם מכסה
  • כף גדולה מחוררת

לסלט
1 ק"ג תפוחי אדמה (7-6 יחידות בינוניות)
1 כף מלח
מים כדי כיסוי תפוחי האדמה
1/2 1 כוסות אפונה וגזר קפואים (ניתן להשיג בשקיות ברשתות השיווק)
5-4 מלפפונים חמוצים (אם מוותרים עליהם, מוסיפים לרוטב 2 כפיות מיץ לימון)
אפשרות: 3-2 כפות בצל ירוק, או פטרוזיליה, או שמיר, קצוצים
לרוטב
3 כפות מיונז
1/2 1 כפיות חרדל
1/2 1 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
כ־1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל לבן

  1. תפוחי האדמה: שוטפים אותם במים ומשפשפים בעדינות את הקליפה (הכי נוח במברשת) כדי לנקות שאריות חול. שמים אותם בסיר, מוסיפים את כף המלח ומים כדי כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גבוהה (כ־20 דקות). מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים את תפוחי האדמה כ־20 דקות נוספות, עד שהם רכים מספיק (סכין ננעצת בהם בקלות יחסית). מסירים מהכיריים, מוציאים את תפוחי האדמה בכף מחוררת ומניחים בצלחת לצינון.
  2. האפונה והגזר: שמים אותם בקערה מתאימה, מוסיפים  שתי כפות מים ומחממים במיקרוגל כ־3 דקות, עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים לנגיסה. אם צריך, מערבבים קצת ומחממים מספר שניות נוספות. מוציאים את הקערה ומסננים את המים. לחלופין, מבשלים על הכיריים בהתאם להוראות היצרן.
  3. חיתוך והרכבת הסלט: קולפים את תפוחי האדמה, חוצים אותם לאורך וחותכים   לחתיכות בינוניות. מעבירים אל הקערה הגדולה. מוסיפים את האפונה והגזר. חוצים את המלפפונים החמוצים לאורכם (אם המלפפונים דקים, אין בכך צורך) וחותכים לחתיכות קטנות. מוסיפים אל הקערה. אם רוצים, מוסיפים גם את הבצל הירוק, הפטרוזיליה או השמיר.
  4. הרוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים את הצנצנת   במרץ עד שמתקבל רוטב אחיד (נוזלי אך די סמיך). אפשר להוסיף, במידת הצורך, ככפית מים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות, רק עד שהירקות מצופים ברוטב. מאחסנים במקרר לצינון, לאיחוד ולספיגת טעמים, כשעה לפחות, ומגישים.

בכלי סגור במקרר, כ־3 ימים.

  • אפשר להוסיף לסלט שלוש ביצים קשות. את הביצים אפשר לבשל עם תפוחי האדמה, ולהוסיף אותן כשהסלט מוכן (אחרי הערבוב עם הרוטב). ערבוב הביצים עם שאר המרכיבים יגרום לפירוקן בסלט.
  • פלפל אדום חתוך לקוביות יעניק מרקם פריך לסלט, מנוגד ומשלים למרקם הרך של תפוחי האדמה.
  • אם יש בבית, אפשר להעשיר את הסלט בחתיכות קרות של עוף מבושל או צלוי.
  • מוטרדים מעמידותו של המיונז (שברוטב)? אפשר להמיר אותו ב־43 כפות שמן זית, או ב־3 כפות יוגורט או שמנת חמוצה.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.