סלט עגבניות חריף

סלט עגבניות חריף

רעננות טרייה וטעימה – וגם קצת עוקצנית

פעם, לפני מאתיים שנה בערך, האמינו שעגבניות הן רעילות והשתמשו בהן לקישוט בלבד. היום קשה לתאר את התפריט היומי בלעדיהן. החריפות המתונה של הסלט הזה לא מעלימה את טעמי העגבנייה, אלא מוסיפה ומחדדת אותם ויוצרת סלט מוצלח גם מצד הבריאות. ככה, פשוט, בלי לבשל, לחלוט או לקלות, רק לחתוך, לקצוץ, לערבב, לחכות רגע ולאכול סלט שכולו טוב

(4 מנות)

6 עגבניות בינוניות, בשלות
2 פלפלים חריפים ירוקים, בינוניים
1 בצל לבן, בינוני
2 שיני שום, קלופות
כ־ 1/2 כפית מלח
4 כפות שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים, שטופים ומיובשים

 

  1.  שוטפים ומנגבים את העגבניות והפלפלים.
  2. העגבניות: חותכים כל עגבנייה לפרוסות בעובי כ־1 ס"מ. חותכים את העגבניות לקוביותמניחים את הפרוסות זו על גבי זו (אפשר בשני מקבצים) וחותכים שתי וערב לקוביות בגודל 1 ס"מ. מאתרים את העוקץ הירוק ונפטרים ממנו. מעבירים לקערה.
  3. הפלפלים: חותכים ומסירים את הגבעול של כל פלפל. חוצים מנקים בזהירות את הפלפל החריףכל פלפל לאורכו, מניחים כל מחצית על קרש החיתוך, אוחזים בקצה ביד אחת ובעזרת היד השנייה מעבירים חוד סכין לאורך  הפלפל ומסירים את הגרעינים וחלקי הפנים (אל תגעו בידיים בחלקים האלה, הם חריפים מאוד. אחרי החיתוך רוחצים ידיים ונמנעים לגעת בעיניים או בפה). חותכים כל מחצית פלפל לרצועות,לאורך, ואז לחתיכות קטנות מאוד. מוסיפים לקערה.
  4. הבצל: קוטמים את קצוות הבצל וקולפים את הקליפה היבשה. מוסיפים בצל, שום ותבליניםחוצים כל בצל לאורך, מניחים כל מחצית על צדה החתוך, חותכים לפרוסות במקביל לקרש. משאירים את הפרוסות מחוברות בקצה וחותכים את הבצל שתי וערב לקוביות קטנות מאוד. מעבירים לקערה.

  5. השום: שמים את שיני השום בכותש וכותשים אותן ישר לקערה.
  6. התיבול: מוסיפים את המלח והשמן לקערה ומערבבים. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים מעט. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. ממתינים כ־10 דקות ומגישים.

עד יום, בכלי סגור במקרר.
קערה שכולה בריאות:

עגבנייה היא מקור טוב לוויטמין C. פלפל חריף, על־פי הסבתות, ממריץ את מערכת הדם ועשוי לסייע נגד כאבי בטן. שום, על־פי הרפואה הסינית, הוא מזון מחמם ומחזק, שמיטיב עם בעיות של ליחה. בצל טרי נחשב אנטיביוטיקה טבעית. לבזיליקום, כמו לירוקים אחרים, תכונות נוגדות חמצון. עם זה, דרושה כמות גדולה של בזיליקום כדי להפיק ממנו תועלת בריאותית. בסלט הזה כדאי להשתמש בעלי בזיליקום טריים קטנים ושלמים. אם העלים גדולים מדי קורעים אותם בידיים. חיתוך העלים בסכין גורם להשחרתם.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *