סלט כרוב וגזר

סלט כרוב וגזר

טרי, בריא, צבעוני ומהיר – ככה מכינים סלט מנצח

לאור ההיסטוריה המשותפת וארוכת השנים של הכרוב והאנושות, לא ברור איך קרה שירק כל כך חביב ומיטיב כרוך בביטוי הלא מפרגן "ראש כרוב". כרוב אפשר לכבוש או לבשל, אבל אנחנו רק נקצוץ ונתבל, ונקבל סלט יפיוף, פריך ומלא חיים וטעם. לסלט צירפנו גזר וכרוב אדום, שתורם לא רק צבע אלא גם כמויות מרשימות במיוחד של רכיבים נוגדי חמצון, גבוהות פי כמה מאשר בכרוב הלבן.

  • מגררת גסה
  • מסחטת מיץ
  • כותש שום או מגררת דקה

(8 מנות)
1/2 כרוב לבן בינוני
1/2 כרוב אדום בינוני
2 גזרים קטנים
מיץ מ־1/2 לימון בינוני
3 שיני שום
3 כפות שמן
1/2 1 כפות מים
1 כפית מחוקה מלח

  1. הכרובים: מניחים כל מחצית כרוב על קרש החיתוך,  כך שהצד החתוך מונח על הקרש. חוצים את הכרוב לשניים, לאורכו. מסירים ונפטרים מהחלק הלבן המעובה בתחתית כל רבע כרוב. בודקים את עליו החיצוניים של הכרוב – אם הם פגומים או עייפים, מסירים עלה או שניים, לפי הצורך.
  2. מניחים אחד מרבעי הכרובים על קרש החיתוך וחוצים אותו לאורכו. מצמידים את שני החלקים זה לזה (בעזרת אחת הידיים), וחותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד. מעבירים את רצועות הכרוב לקערה, וחותכים כך את הרבעים הנותרים.
  3. הגזרים: קולפים את הגזרים,   חותכים ונפטרים מהקצוות. מגררים בפומפייה גסה ומעבירים לקערה.
  4. התיבול: סוחטים את מיץ הלימון לקערית נפרדת. קולפים   את שיני השום וכותשים אותן לתוך הקערית (מסירים שאריות שום כתוש שנשארו על פני הכותש בסכין). אם אין כותש, אפשר לגרר את שיני השום הקלופות במגררת דקה. מוסיפים את השמן, המים והמלח ומערבבים היטב. יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים בעזרת 2 כפות. מניחים לכמה דקות וטועמים. מתקנים את התיבול לפי הטעם.
  5. מכסים את הקערה במכסה או בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה. מוציאים את הסלט מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה, מניחים בטמפרטורת החדר (כדי שלא יהיה קר מדי) ומגישים.

עד יום, במקרר

  • איך בוחרים כרוב?
    הקפידו שיהיה טרי, לא גדול מדי ונקי מפגמים וחורים. עוד חשוב שיהיה כבד למדי. כרוב טוב וטעים הוא כרוב צפוף, שעליו מהודקים זה לזה.
  • מה עושים עם חצי כרוב שלא נקצץ?
    אורזים בשקית ניילון ושומרים במקרר כשבוע.
  • איך מערבבים סלט? 
    אפשר, כמובן, בכף או במזלג, אבל מומלץ ביותר להצטייד בסט הכולל כף ומזלג גדולים המיועדים לערבוב ולהגשה. הכף מערבבת, המזלג מאוורר והתוצאה – בדיוק כפי שצריך. מדובר בהשקעה לא גדולה וכדאית ביותר.
שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.