סלט ירוק עם רימון ומנגו

סלט ירוק עם רימון ומנגו

רענן, טעים, קל ובריא – בדיוק כמו שצריך

הסלט הזה לא רק יפה: לשילוב הססגוני של הצבעים והצורות, מצטרפים ריבוי טעמים המתקבל משילוב העלים וחריפותם המרומזת, מתיקות המנגו וחמצמצות גרגרי הרימון, ויש בונוס: הבריאות ניגרת מכל ביס.

  • קערה גדולה
  • קרש חיתוך

(6 מנות)

לסלט
1 ראש קטן של חסה טרייה, או 1 קופסה (כ־150 גרם) עלי חסה צעירים מופרדים
1 שקית עלי בייבי
חופן עלי נענע טריים, עדיף קטנים
1 מנגו גדול, בשל
גרגרים מ־1/2 רימון
לרוטב
2-1  כפות שמן תירס, או שמן קנולה, או שמן זית מעודן
2-1  כפות מיץ לימון
1/2  כפית מלח
1/4  כפית פלפל שחור גרוס

  1. הסלט: אם משתמשים בראש חסה, מפרידים את העלים, שוטפים ונפטרים משאריות חול.   מניחים לעלי החסה להתייבש על מגבת מטבח נקייה. אפשר לזרז את התהליך ולנגב את העלים בעדינות במגבת נייר. אם ברשותכם מייבש חסה, ייבשו את העלים באמצעותו. קורעים את עלי החסה לחתיכות בינוניות ומעבירים לקערה. מוסיפים את עלי הבייבי.
  2. שוטפים ומייבשים את עלי הנענע. עלים קטנים מוסיפים כפי שהם. עלים גדולים יותר – חותכים לרצועות דקות.
  3. קולפים את המנגו ומניחים אותו על קרש החיתוך.   חותכים את הפרי משני צדי הגרעין, מסובבים וחותכים את כל בשר הפרי שנותר צמוד לגרעין. חותכים את חלקי המנגו לקוביות בינוניות ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את גרגרי הרימון (ראו משמאל: שיטה קלה ומהירה להפרדת הגרגרים מתוך הרימון).
  5. הרוטב: יוצקים לקערה, בתנועה מעגלית ומגובה כ־10 ס"מ (להבטחת פיזור אחיד), כף מהשמן וכף ממיץ הלימון. מפזרים באותו אופן את המלח והפלפל. מערבבים בעזרת שתי הכפות, תוך שמנערים ומאווררים את המרכיבים. טועמים ומוסיפים שמן, מיץ לימון או תבלינים, לפי הצורך. מגישים מיד.

איך מפרקים רימון?
הנה שיטה קלה ויעילה להפרדת גרגרי הרימון מהקליפה:
חוצים את הרימון לרוחב. מניחים את אחד החצאים   על כף יד פרושה ומניחים אותה מעל קערה.  אוחזים ביד השנייה בכף מתכת גדולה ומכים, בכוח מסוים, על הקליפה, סביב־סביב, כך שכל הגרגרים ייפרדו וייפלו לתוך הקערה מבין האצבעות. מסלקים מהקערה חלקי קליפה או חלקים לבנים שנפלו אליה. מוכן.

איך בוחרים רימון?
1. רימון כבד = גרגרים עסיסיים.
2. בדקו שקליפתו, בסיסו וכתרו שלמים.

לסלט פריך ועם טעם נכון, חשוב לבחור עלים טריים מאוד ולטעום את עלי החסה כדי לוודא שאינה מרירה. הנענע נהדרת ומוסיפה רעננות מומלצת לסלט, אבל אפשר לגוון בסוגי העלים לפי הטעם.

לסלט דרוש מנגו בשל אך מוצק. הסימנים לבשלות המנגו הם ריח מועצם ורכות מועטה בלבד (ולא צבע הקליפה). השתדלו לבחור מנגו שבשרו חלק ודחוס ולא סיבי. איך יודעים? מכירים את העץ, שואלים את המוכר או טועמים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.