סלט טונה וביצים

סלט טונה וביצים

יש לכם פחית שימורי טונה? אתם כבר בחצי הדרך לארוחה שלמה

מכירים את הימים האלה שבהם אין לכם מושג מה להכין לצהריים? מיציתם את הסבב שניצל־עוף־קציצות, והראש ריק. בדיוק לרגעים מציקים כאלה יש טונה, ויש על מי לסמוך. בסלט הזה מככבים גם ביצים קשות, תירס, סלרי ובצל. הביצים מעבות ומחזיקות את הסלט, וכדאי להשתמש בביצים שבושלו ממש עכשיו והתקררו מעט. התירס מכניס צבע, הסלרי (טרי בבקשה!) והבצל מביאים רעננות ועקצוץ. התוצאה: הרמוניה.

(4 מנות)
2 קופסאות קטנות (160 גרם כל אחת) טונה בשמן
3 ביצים גדולות, קשות
3 גבעולי סלרי דקים וטריים
1/2 בצל בינוני
4 כפות גרעיני תירס
2 כפות מיץ לימון טרי
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס

  1. פותחים את קופסאות הטונה   ומרוקנים את תוכנן, כולל השמן, אל הקערה. מועכים מעט בעזרת מזלג.
  2. קולפים את הביצים הקשות,   חותכים לרבעים ומוסיפים לקערה. מועכים יחד עם הטונה, עד שמתקבלת תערובת אחידה שנראות בה חתיכות חלבון קטנות.

  3. רוחצים ומייבשים את גבעולי הסלרי. קוצצים לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.

  4. קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את התירס.

  5. מתבלים במיץ הלימון, המלח והפלפל, ומערבבים בקלילות בעזרת מזלג. מגישים.

עד 4 ימים, במקרר

אנחנו ממליצים להיעזר במזלג כדי לערבב את הסלט כך שיתאוורר (כמו שמערבבים תוך הפרדה קוסקוס או אורז). בנוסף, עדיף להשתמש בקערת זכוכית, קרמיקה או נירוסטה, שאינן סופחות את ריח הטונה.

טונה היא מרכיב שמשאיר מקום להרבה יצירתיות וביטוי: אפשר להשמיט את הבצל או להחליפו בבצל ירוק, אפשר להוסיף עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים, וגם פלפלים בצבעים שונים או מלפפונים חמוצים. מי שאוהב, יכול להוסיף כ־2 כפות מיונז לסלט.

לחובבי שמן הזית מומלץ להשתמש בטונה בשמן זית (במקום הטונה ה"רגילה", בשמן קנולה או בשמן צמחי אחר). יש גם טונה במגוון תיבולים, ואם משתמשים באחד מהם כדאי לתבל פחות, לטעום ולהחליט מה צריך להוסיף.

עוד רעיונות לסלטים עם טונה:

  • סלט קר של פסטה, פתיתים או קוסקוס עם ירקות, טונה ורוטב המכיל שמן זית, מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת.
  • סלט עלים ירוקים עם טונה, גבינה מלוחה וזיתים.
  • סלט טונה עם אבוקדו בשל, פילטים של תפוזים וחומץ בלסמי.

שתף

1 תגובה

  1. הנסי

    ראשית אני מברך על מתכון ללא מיונז
    אני אישית מוותר על התירס
    לא נאמר איזה סלרי עלים? גבעולים?ראש מגורד?
    אני מוסיף חצי פלפל חצוי לאורך ירוק ולא אדום חריף
    וקצוץ דק דק פלפל ירוק ולא אדום מתוק קצוץ יוסיף טעם ומראה שמן זית בנדיבות חיוני
    לישה היטב לימון מיותר מלח בזהירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.