סלט חצילים

סלט חצילים

אחת המנות הכי בסיסיות במטבח הישראלי, ויש גם בונוס: איך בוחרים וקולים חציל

אפשר לקלות אותם, לבשל, לטגן, לאפות, לפרוס ולקצוץ – ומבין שלל האפשרויות בחרנו ללמד אתכם להכין סלט חצילים ביתי עם מיונז (או עם טחינה). בדרך להכנתו נלמד לבחור חצילים ולקלות אותם, ונעשה כל מאמץ להסיר חששות ומכשולי לכלוך שאין צורך שיעמדו בדרכנו. טעמו של סלט חצילים ביתי לא ידמה לטעמי הסלטים הקנויים

  • מלקחיים
  • מסננת

(6-5 מנות)
3 חצילים גדולים
מיץ מ־1 לימון בינוני
3 כפות גדושות מיונז
3 שיני שום, קלופות וכתושות
כ־1/2 כפית מלח

  1. קליית החצילים: מדליקים מבער אחד של הכיריים ללהבת אש בינונית. מניחים חציל קולים את החציליםעל המבער, כך שהלהבה עוטפת אותו. משהים כ־2 דקות ומסובבים מעט את החציל, בעזרת מלקחיים. קולים עוד 2 דקות ומסובבים עוד קצת. קולים כך את החציל מכל הצדדים עד לריכוך, כ־10 דקות בסך הכל. קליפת החציל נחרכת, מתקמטת והחציל מאבד מנפחו. מעבירים את החציל אל קרש חיתוך. קולים כך את שאר החצילים.
  2. הפרדת בשר החציל מהקליפה: מניחים מסננת מעל קערה או בכיור. מוציאים את בשר החצילחורצים, בעזרת סכין, את קליפת החציל ומסיטים לשני הצדדים. גורפים את בשר החציל, בעזרת כף, אל המסננת. מטפטפים מעל מעט מיץ לימון ומניחים לכ־5 דקות, להגרת נוזלים.
     
  3. מעבירים את בשר החצילים לצלחת גדולה ומועכים מעט בעזרת מזלג. מוסיפים את מתבלים ומועכיםיתרת מיץ הלימון, המיונז, שיני השום והמלח. ממשיכים למעוך את החצילים תוך ערבוב עם כל שאר המרכיבים. טועמים ומוסיפים מלח ו/או לימון לפי הצורך. מגישים חמים, או מאחסנים בכלי סגור במקרר, ומגישים קר. 

עד 5 ימים, במקרר.

כדי שיהיה ניתן למעוך את בשר החציל, וגם כדי להעניק לו טעם חרוך קצת, צריך לרכך אותו. הדרך המוצלחת ביותר לעשות זאת היא לקלות את החציל ישירות על להבת הכיריים, כמוסבר במתכון. מי שקשה לו עם הלכלוך, יכול לעשות זאת כשהחציל מונח בתבנית עם תחתית דקה, או כשכל חציל עטוף בשכבה אחת של רדיד אלומיניום דק.

אפשרות נוספת: לקלות בתנור. מניחים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וחורצים לאורכם חריץ שחודר אך מעט לבשר. אופים בתנור חם מאוד (270-250 מעלות) כ־45 דקות, עד שסכין ננעצת בהם בקלות רבה. טעמם של החצילים מתקבל פחות קלוי, אבל מי שלא מתמודד עם הלכלוך, מוזמן להכין בדרך זו.

סלט חצילים, גרסת הטחינה:

קולים חצילים במשקל כחצי ק"ג ומפרידים את הבשר מן הקליפה, כמוסבר. מועכים מעט בעזרת מזלג ומוסיפים מיץ מ־1 לימון בינוני, 1/4 כוס טחינה גולמית, 2 שיני שום קלופות וכתושות ו־1/3 כפית מלח. מערבבים ומועכים. אפשר להגיש עם פטרוזיליה קצוצה. מעדן.

 

שתף

1 תגובה

  1. רמי

    אני חוצה כל חציל לאורך ומניח בתבנית אפיה , את תבנית האפיה שם בתנור האפיה במסילה העליונה הקרובה ביותר לגריל ומפעיל את פונקציה הצליה בגריל ולא את האפיה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.