סטייק דג במחבת

סטייק דג במחבת

טיגון קצר בחמאה, שום ולימון, וכל החששות מפני הכנת דגים מתפוגגים

כולם יודעים מיהו מלך הג'ונגל, אבל מיהו מלך הים התיכון? המוכתר הבלתי מעורער, על דעת רבים, הוא דג הלוקוס – דג גדול, עב בשר, צבעו לבן־לבן, מרקמו רך וטעמו מעודן. סגולות אלה מאפשרות לקבלו עסיסי ונהדר בכל צורת הכנה – צלייה, טיגון, בישול ברוטב ואפייה. אנחנו נכין פרוסות לוקוס טרי בטיגון קל עם חמאה, שום ולימון. בפעם הבאה תוכלו לטגן כך סטייק של דג אחר

  • מחבת גדולה
  • תרווד

(4 מנות)

4 סטייקים של דג לוקוס בעובי כ־2 ס"מ ובמשקל כ־200 גרם כל אחת (או נתחי דג אחר, ראו בסוף)
כ־1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור, גרוס
כ־1/2 כוס קמח
4 כפות שמן זית
כ־50 גרם חמאה
4 שיני שום, קלופות ופרוסות לפרוסות דקות
מיץ סחוט מ־1 לימון בינוני

  1. מניחים את פרוסות הדג על הקרש. בוזקים על הדגים מחצית מכמות המלח ופלפל. הופכים ובוזקים על צדם השני את שארית המלח והפלפל.
  2.  מפזרים את הקמח בצלחת.   מניחים כל פרוסת דג על הקמח, מצפים בשכבת קמח והופכים לצד השני כך שיצופה אף הוא. מנערים מעט את הדג, כדי להיפטר משאריות קמח, ומניחים חזרה על הקרש.
  3. מחממים את המחבת על להבה בינונית כדקה. יוצקים את השמן למחבת ומחממים עוד כחצי דקה. lokus (3)מניחים את פרוסות הדג במחבת. מטגנים כדקה, מנענעים מעט ובזהירות את המחבת כדי שהשמן יחדור אל מתחת לפרוסות הדג. מטגנים כ־2 דקות נוספות, מחליקים את התרווד מתחת לפרוסת הדג ומרימים אותו מעט כדי לוודא שתחתיתו זהובה. אם לא, מחכים עוד רגע ובודקים שוב. כשתחתית הדג זהובה, הופכים אותו בעזרת התרווד (אפשר לאחוז ביד השנייה סכין ולהצמיד אותו לסטייק במהלך ההיפוך, כדי שלא יחליק מהתרווד). מטגנים 3-2 דקות, עד שגם הצד השני מזהיב.
  4. חותכים את החמאה ל־3 חתיכות ומניחים במחבת בין פרוסות הדג. מוסיפים למחבת גם את פרוסות השום. מנענעים מעט את המחבת כך שהחמאה תתפזר בה כשהיא נמסה. מטגנים כדקה והופכים את הדגים שוב לצדם השני. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, מטגנים כחצי דקה, ומסירים מהכיריים. מגישים מיד.

מכוסה במקרר, עד 3 ימים.

דגים טריים קונים ומכינים באותו יום. מומלץ בחום למצוא מקור טוב ואמין למכירת דגים: סחורה טרייה (מהיום) ונקייה, ומוכר נחמד שינקה ויחתוך בשבילכם, וידע, לפעמים, לייעץ לכם מה לעשות עם הדגים השונים – זה מה שאתם מחפשים.

סטייק הדג הוא פרוסת דג רוחבית, עם העור והעצמות. בדג הלוקוס העצמות גדולות יחסית והן מחוברות במרכז הנתח, כך שאוכלים את הבשר שסביבן, בלי היתקלויות מרובות בעצמות קטנות. אם יש כאלה, ניתן לאתר אותן בקלות יחסית. בכל מקרה, מומלץ לאכול את הדג לאט, במתינות, ולשים לב לביסים, שזה, אגב, תמיד טוב.

איך יודעים שהדג מוכן? הכנת דגים, בכל צורה, היא קצרה – בין 15 ל־25 דקות בממוצע, תלוי בעובי הדג או הנתח ובשיטת ההכנה. כדי לוודא שהדג מוכן, יש לנעוץ בו מזלג – אם בשרו מתפורר למגע המזלג ונפרד מהעצמות ללא קושי, הדג מוכן. במקרה שלנו – סטייק דג מצופה בקמח – יש לחדור עם המזלג גם את המעטפת.

  • כיאה למלך, מחירו של הלוקוס גבוה למדי. אפשר להכין את המנה עם סטייקים מדגים אחרים, זולים יותר ומצוינים אף הם, כמו מוסר, לברק, דניס או בורי. שלל הדגה המגיע לחנויות משתנה מיום ליום וכך גם המחירים.
  • לילדים אפשר להכין את המנה באותו אופן עם נתחי פילה דג, ללא עצמות.
  • בכל מקרה, תפוחי אדמה מתובלים, פרוסות בטטה בתנור, אורז וסלט ילוו את מנת הדג בטוב טעם.

שתף

1 תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.