סהרוני גבינת עזים

סהרוני גבינת עזים

כ-25 יחידות סהרונים

החומרים:

3 כוסות (420 גרם) קמח
1/2 שמרית שמרים טריים (25 גרם)  
1/2 משפר אפייה שמרית
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב חמים
180 גרם חמאה, רכה
1 חלמון
1 כף מלח
למלית
2 גלילים גבינת עיזים רכה טבעית (כדוגמת פרומעז)
1 כוס גבינה מלוחה מגוררת
אפשרות: 2 כפיות עשבי תיבול טריים או יבשים, למשל תימין ושמיר
לציפוי
1 ביצה, טרופה
1 כפית מים
2 כפות שומשום רגיל
2 כפות שומשום שחור
2 כפות שיבולת שועל
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות גרעיני חמנייה

ההכנה:

  1. שמים בקערת מערבל עם וו הלישה את הקמח, השמרים, את משפר האפייה ואת הסוכר ומערבלים קצרות.
  2. מוסיפים את החלב, החמאה והחלמון ולשים 6-7 דקות,   עד שנוצר בצק אחיד ודביק מעט. מוסיפים  את המלח ולשים כדקה נוספת. מצפים בניילון נצמד את הקערה עם הבצק ומאחסנים במקרר ל-3 שעות, עד שהבצק קר, יציב ותפוח מעט.

  3. המלית: מערבבים היטב את   הגבינות ועשבי התיבול, אם רוצים. מחלקים את העיסה ל-25 כדורים ויוצרים מכל כדור גליל בקוטר 3-2 ס"מ ובאורך 12-10 ס"מ.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומכינים 3 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.
  5. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה בעובי של כ-3 מ"מ.   קורצים 25 עיגולים בקוטר 10 ס"מ . מניחים במרכז כל עיגול את גליל הגבינה עיגולים מקפלים את השוליים מימין ומשמאל מעל הגליל, מהדקים את הקצוות ומעגלים לסהרון. מניחים בתבניות במרחק של כ-3 ס"מ, האחד מהשני.
  6. הציפוי: מערבבים את הגרעינים והזרעונים. מברישים את הסהרונים בביצה, בוזקים את תערובת הגרעינים ומתפיחים כ-15 דקות.
  7. אופים כ-15 דקות, עד הזהבה. מצננים על גבי רשת.
שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.