מתכון בסיסי לפוקצ׳ה

ל-4 פוקצ'ות גדולות

5 כוסות קמח לבן (700 גר')
1 קובייה או שקית שמרית (50 גר')
3/4 1 כוסות חלב או מים פושרים (כ-450 מ"ל)
4 כפות שמן זית
1 כף גדושה של מלח
1 כף סוכר

לציפוי:
ירקות קלויים קלויים בתנור כ-15 דקות ב °190 בסגנון אנטיפסטי
מלח גס, שמן זית, רוזמרין טרי,

  1.  מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה פרט לחלב או מים שמוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה איטית כ-2 דקות. לשים כ-6 דקות במהירות גבוהה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. משמנים קערה עם 2 כפות שמן זית, יוצרים כדור ומניחים מכוסה בקערה לכ-30 דקות. מחלקים הבצק ל-4 חלקים שווים ומניחים לעוד 10 דקות מנוחה.
  3.  משטחים ומותחים כל גוש בצק לעלה מלבני בעובי חצי ס"מ ומניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה משומן בשמן זית. מברישים את הבצק בשמן זית ומניחים את הירקות, מחדירים אותן לבצק בעזרת קצוות אצבעות ומפזרים מלח גס, עלי רוזמרין וצנוברים. משהים לתפיחה כ-30 דקות.
  4. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-°200 עד להזהבה.

 

 

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.