מרק עוף

מרק עוף

לא תאמינו כמה קל להכין את אחד מאבות המזון של המטבח היהודי: לא קוצצים, לא מטגנים, לא מתעסקים עם העוף – פשוט שמים הכול, כמו שהוא, בסיר, ומיד מרגישים כמו אמא

אם הייתם יודעים כמה פשוט להכין מרק עוף אמיתי ומשובח, אולי כבר הייתם מכינים אותו מזמן. זה הולך ככה: 1. קונים אצל הקצב עוף טרי ומבקשים ממנו לחלק אותו ולהסיר את העור. 2. קונים ירקות ורק מנקים ומקלפים אותם, לא צריך לקצוץ כלום. 3. שמים בסיר את כל המרכיבים ומבשלים. מתקבל מרק צלול, ארומטי וטעים להפליא, שהכנתם במו ידיכם.

סיר גדול (כ־5 ליטרים), סיר גדול נוסף (כ־3 ליטרים), קולפן ירקות, מסננת גדולה

(8-6 מנות)
1 עוף טרי שלם מחולק, ללא העור
1 כרשה
1 בצל
1 תפוח אדמה
1 בטטה
2 גזרים
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
6 גבעולי סלרי
1 קולרבי (לא הכרחי)
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
8 כוסות (2 ליטרים) מים
1 כף מלח

roe shani_11. מסירים מהכרשה את החלק הירוק וזורקים אותו. את החלק הלבן שוטפים ומנקים. שוטפים ומנקים גם את יתר הירקות והשורשים ומקלפים אותם.


roe shani_22. שמים את העוף בסיר. מוסיפים את הירקות, בשלמותם. שוטפים את צרורות הפטרוזיליה והשמיר ומניחים אותם למעלה. מוסיפים לסיר את המים והמלח. מניחים את הסיר על להבה גדולה, לא מכסים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מצטבר למעלה קצף. מסירים אותו בעזרת כף (אם לא תסירו את הקצף, או תסירו רק את חלקו, לא יקרה דבר. המרק יהיה צלול פחות, אך ראוי לאכילה).roe shani_3 מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים את הסיר, ומבשלים עוד כשעה וחצי (אין צורך לערבב), עד שהעוף וכל הירקות רכים.

roe shani_43. מציבים מסננת גדולה על סיר אחר ומסננים לתוכו את המרק. את הירקות ואת העוף מעבירים לאחסון במכלים אחרים. את עשבי התיבול משליכים. מגישים.

עד 4 ימים, במקרר.

כדי שהמרק יהיה צלול, חשוב להסיר ממנו את הקצף העכור שעולה למעלה בזמן הבישול, וחשוב לסנן את המרק כשהוא מוכן, אחרת העוף ממשיך להגיר שומן והירקות מחמיצים את המרק ומעכירים אותו. שומרים את העוף ואת הירקות בנפרד, ואם אוהבים מוסיפים אותם למרק כשמגישים אותו.

מלבד לאכילה, המרק משמש כציר בסיסי למרקים אחרים. בפעם הבאה שתעיינו במתכון למרק ירקות, מרק בצל או עגבניות, ומרקים רבים אחרים, וברשימת המרכיבים תראו מרק צח או ציר מרק עוף, תדעו במה מדובר, וחסל סדר אבקות מרק למיניהן.

אם מעדיפים מרק נטול שומן ככל האפשר, מאחסנים אותו במקרר לפחות שעה-שעתיים (ואפשר גם יום) לפני ההגשה. לאחר שהמרק יתקרר, השומן יצוף ויצטבר על פניו בשכבה לבנה. מסירים את השומן בכף ואז מחממים את המרק ומגישים

אפשר להקפיא את המרק, או חלקים ממנו, במכלי פלסטיק סגורים, וכשרוצים להכין מרק, צלי בשר, קוסקוס או תבשילי אורז שולפים מהמקפיא את הכמות המתאימה ומשתמשים. אפילו כשמבשלים אורז פשוט, המרק הטעים יכול להחליף את המים, והאורז מקבל טעם עשיר יותר.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.