מרק עגבניות

מרק עגבניות

רבע שעה עבודה, חצי שעה בישול, ויש סיר מלא בריאות, חום ואהבה

מרק העגבניות והאורז שנבשל היום לא דורש מאיתנו יותר מדי: העגבניות שבהן נשתמש הן עגבניות משומרות מרוסקות (אפשר לרסק בבית עגבניות טריות בשלות, ראו הסבר במסגרת למטה, אבל זה כדאי רק אם משיגים עגבניות טריות ומצטיינות). מי שרוצה לקצר את ההכנה עוד יותר, יכול גם לוותר על טיגון הבצל. כך או כך, מובטחו לכם שהקערות שתגישו יתרוקנו

  • מגררת גסה
  • מסננת צפופה

(6 מנות)

1 בצל בינוני
1 גזר בינוני
3 גבעולי סלרי אמריקאי
3 כפות שמן
3 שיני שום גדולות וקלופות, או 3 כפיות (או שלוש קוביות) שום כתוש מוקפא
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות (אפשר גם להכין לבד! ראו בסוף המתכון)
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2-1 כפיות סוכר
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור, גרוס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
6 כוסות מים
1/2 כוס אורז
אפשרות להגשה: עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

  1. מכינים את הירקות: הבצל – קוטמים את הקצוות, קולפים אותו וחותכים לקוביות קטנות. הגזר – קולפים אותו ומגררים במגררת (פומפייה) גסה. הסלרי – חותכים כל גבעול במקום צמיחת העלים. שוטפים את הגבעולים משאריות חול וחותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ.
  2. מטגנים: שמים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה ומחממים כדקה. מטגנים את הבצל והשום ומוסיפים את העגבניותמוסיפים את השמן ואת הבצל הקצוץ ומטגנים 5 דקות, עד הזהבה קלה. כותשים את שיני השום אל הסיר (או מוסיפים את השום המוקפא כפי שהוא) ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים עוד כדקה.

  3. מבשלים: מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את הירקות והמיםמוסיפים את הגזר המגורר ואת הסלרי, את הסוכר, המלח, הפלפל השחור ואת שני סוגי הפפריקה. מערבבים, מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים (ללא מכסה) כ־5 דקות.
  4. מוסיפים לסיר את המים ומערבבים.
  5. שמים את גרגירי האורז במסננת ושוטפים שוטפים את האורז ומוסיפיםכדקה תחת זרם מי ברז, תוך ערבוב באצבעות, עד שהמים הניגרים מהאורז צלולים. מנערים שאריות מים ומוסיפים את האורז לסיר. מערבבים ומכסים את הסיר. מגבירים את עוצמת הלהבה לבינונית-גבוהה ומבשלים עד רתיחה. מערבבים את המרק ומגרדים את תחתית הסיר, להסרת גרגירי אורז שאולי דבקו בה. מנמיכים את עוצמת הלהבה לנמוכה ומבשלים, בבעבוע עדין, עוד כחצי שעה, עד שגרגירי האורז נפתחים ומסתלסלים מעט. מסירים את הסיר מהכיריים. המרק מוכן.

במקרר, עד 6-5 ימים.

מרק עגבניות הוא הזדמנות מעולה לאכול עגבניות מבושלות. ולמה טוב לאכול אותן מבושלות? בגלל הליקופן – פיגמנט המצוי בעגבניות בשלות, ומאופיין בתכונות נוגדות חמצון, מרעיפות בריאות וחוסן. ספיגתו של הליקופן בגוף טובה יותר לאחר בישול ובנוכחות שומן. במרק שלנו העגבניות מטוגנות במעט שמן זית ומבושלות. בינגו! שתי ציפורים במכה אחת.


המרק כולל גם בצל, סלרי, גזר ושום. המתיקות הניגרת מהבצל המטוגן קלות, וטעמי הסלרי והגזר, מאזנים יפה את חמיצות העגבניות. עם זאת, מי שלא אוהב יכול להשמיט את הבצל והסלרי. על השום והגזר לא מומלץ לוותר. אם מוותרים על הבצל, מתחילים בטיגון קל של העגבניות המרוסקות, ואז מוסיפים את השום, כדי שלא ייחרך.

אחרון ומאוד חביב הוא האורז, שהופך את המרק למנה עם תוספת. זכרו שהאורז ממשיך לספוח את נוזלי המרק גם לאחר הבישול. לאחר הקירור, אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומחממים.

  • רוחצים 1 ק"ג עגבניות בשלות, טריות וטעימות (עגבניות תמר איכותיות יתאימו מאוד).
  • חורצים בתחתית כל עגבנייה חתכים בצורת איקס – קצרים ולא עמוקים, שרק חודרים את עובי הקליפה – ומניחים בקערה.
  • מרתיחים קומקום מלא מים. יוצקים את המים על העגבניות, מניחים לכ־10 דקות ומוציאים את העגבניות בכף מחוררת.
  • מניחים לעגבניות להתקרר מעט ומסירים את הקליפה בידיים (אם צריך, נעזרים בסכין). בעזרת סכין חדה, נפטרים מהעוקצים.
  • מניחים מגררת גסה בתוך קערה ומגררים את העגבניות. מוכן.
    קלופות, עוד לא מרוסקות

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.