מרק מינסטרונה

מרק מינסטרונה

תסמכו על האיטלקים שהם יודעים מה טוב: מרק ירקות עשיר

כמו מנות מצטיינות אחרות, המרק הזה מגיע מהמטבח האיטלקי. המינסטרונה – באיטלקית "מרק גדול" – הוא מרק הומה ירקות, שייחודו בפסטה שמצטרפת לקראת סוף הבישול. יתרון נוסף של המרק, חוץ מטעמו ויופיו, הוא בכך שאפשר לצרף או להחסיר ממנו ירקות לפי הטעם והעונה.

  • סיר גדול עם מכסה

(8 מנות)

2 בצלים בינוניים
3 גזרים בינוניים
4 גבעולי סלרי (אמריקאי)
1/3 כוס שמן זית
4 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
6 עגבניות בינוניות, רצוי מזן "תמר", חתוכות לקוביות
100 גרם רסק עגבניות
3 גבעולי תימין
3 עלי דפנה
6 כוסות (1/2 1 ליטרים) מים
2 תפוחי אדמה בינוניים
אפשרות: 2 זוקיני בינוניים ומוצקים
1 כוס (150 גרם) שעועית לבנה מבושלת (להשיג מוקפאת ברשתות השיווק)
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר
1 כפית שום גבישי (להשיג במדף התבלינים)
2/3 כוס פסטה קטנה

  1. הבצלים: קולפים את הבצלים וקוצצים לקוביות (מעבירים לקערה, כדי לפנות מקום על קרש החיתוך).
  2. הגזרים: קולפים את הגזרים, חוצים כל גזר לרוחב וחותכים ל־4 רצועות. חותכים את הרצועות לקוביות (ומעבירים לקערה אחרת).
  3. הסלרי: שוטפים את גבעולי הסלרי, מייבשים וחותכים לחתיכות קטנות.
  4. הטיגון: יוצקים את השמן לסיר ומחממים כדקה על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, כ־5 דקות, עד שהבצל הופך שקוף.
  5. מוסיפים את קוביות הגזר וחתיכות הסלרי, מערבבים ומטגנים 7-6 דקות, עד שכל הירקות עטופים בשמן ומזהיבים קצת.
  6. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים 3-2 דקות, עד שהוא מזהיב קצת.
  7. מוסיפים את העגבניות החתוכות ואת רסק העגבניות ומבשלים 3-2 דקות.
  8. הבישול: מוסיפים את גבעולי התימין, עלי הדפנה והמים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה, על להבה בינונית-גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים כחצי שעה.
  9. בינתיים, קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות. חותכים גם את הזוקיני (בקליפתם) לקוביות. לאחר שהמרק התבשל כחצי שעה, מוסיפים את תפוחי האדמה, הזוקיני והשעועית לסיר, מערבבים, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות.
  10. מוסיפים את התבלינים והפסטה ומבשלים עוד 15-12 דקות. טועמים, מוסיפים עוד מלח או פלפל לפי הטעם, ומסירים מהכיריים. נפטרים מעלי הדפנה ומגישים.
          LAI056661

עד 5-4 ימים במקרר.

גרסה לימים חמימים, כשרוצים מרק קליל:

  • אפשר להחליף את השעועית הלבנה בשעועית ירוקה טרייה.
  • אם מצאתם עגבניות עסיסיות וטעימות במיוחד, אפשר לוותר על רסק העגבניות.
  • אפשר להגיש את המינסטרונה עם תוספת שמן זית, רצועות של גבינת פרמזן או רוטב פסטו.
  • מומלץ להשתמש בפסטה קטנה ולא לחרוג מזמני הבישול המצוינים במתכון. הפסטה תמשיך להתרכך מחומו של המרק גם לאחר כיבוי האש. בישול יתר ירכך אותה יתר על המידה.

ציר ירקות בקלי קלות

במקום חלק מכמות המים במרק (ממחצית הכמות ועד כולה), אפשר להשתמש בציר ירקות.
ציר ירקות הוא הנוזל שמתקבל לאחר בישול ממושך של מים עם מבחר ירקות (שורש בעיקר) ועשבי תיבול.
הציר מעשיר מאוד את טעם המרק, כמו גם מאכלים אחרים (קוסקוס, אורז, ושאר דברים שמבשלים במים).

ממלאים סיר בכ־3 ליטרים מים, מוסיפים חתיכות גסות של 2 בצלים גדולים וקלופים, 2 כרשות בינוניות (רק החלק הלבן), 2 גזרים קלופים, 1 בטטה בינונית או כמות דומה של דלעת, 1 שורש סלרי קלוף או 6 מקלות סלרי, 8 שיני שום קלופות, 3 עלי דפנה, 2 גבעולי תימין, 6 גבעולי פטרוזיליה, 1/2 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים ו־1 כפית מלח. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים. מסננים ומצננים.
מומלץ לחלק את הציר הצונן לקופסאות קטנות או לצקת למגש הקפאה, ולאחסן במקפיא (עד 3 חודשים). משתמשים לפי הצורך.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.