מרק כתום

מרק כתום

שיעור מלא צבע וטעם, שסופו במרק חורפי למהדרין

מרק טחון של ירקות כתומים הוא רעיון מעולה מכל הבחינות. בנוסף לטעמו הטוב, יש לו עוד שני יתרונות: 1. כדי להכינו אין צורך בחיתוך קפדני של הירקות. יש רק לשים לב לכך שכל סוג ירק חתוך לחתיכות בגודל דומה, כדי להבטיח שהכול יהיה מוכן באותו הזמן. 2. הירקות הכתומים מכילים בטא־קרוטן, נוגד חמצון חזק ששומר על בריאותנו (איך בדיוק? ראו בהמשך).

מעבד מזון, בלנדר או בלנדר מוט

(8 מנות)
3 גזרים בינוניים
2 בטטות בינוניות
כ־700 גרם דלעת
3 בצלים בינוניים
4 שיני שום
3 כפות שמן
7 כוסות מים חמים
3 כפיות אבקת מרק (כדאי להשתמש באבקה ללא מונוסודיום גלוטומט. טעמו הדומיננטי משפיע על טעם המרק)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן טחון
אפשרות: 3-2 כפות מיץ לימון טרי

  1. הירקות: קולפים את הגזרים, חותכים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ ומעבירים לקערה. חותכים את כל הירקותקולפים את הבטטות, חותכים לחתיכות בינוניות ומוסיפים לקערה. קולפים את הדלעת, חותכים לחתיכות בינוניות ומוסיפים לקערה.
  2. הבצלים והשום: קולפים את הבצלים, חותכים לחתיכות בינוניות ומשאירים על קרש החיתוך. קולפים גם את שיני השום.
     
  3. הבישול: מחממים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה כ־2 דקות. יוצקים את השמן ומחממים כחצי דקה. מטגנים ומוסיפים מיםמוסיפים את הבצלים, מערבבים בכף עץ ומטגנים 3-2 דקות, רק עד שהבצלים מצופים בשמן ומטוגנים מעט. מוסיפים את כל הירקות החתוכים ואת שיני השום, מערבבים היטב ומטגנים כ־3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
     
  4. מוסיפים לסיר 6 כוסות מהמים, מערבבים ומכסים. מביאים את המרק לרתיחה.
  5. כשהמרק רותח, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים עוד כרבע שעה.
  6. שמים את אבקת המרק, המלח והפלפל בתוך כוס המים החמים שנותרה ומערבבים היטב, עד שאבקת המרק נמסה. מוסיפים לסיר ומערבבים. מבשלים 10-5 דקות נוספות. דוקרים בעזרת קצה סכין חדה חתיכת גזר. אם הגזר רך ומחליק בקלות מהסכין, מכבים את הלהבה. אם לא, מבשלים עוד כ־5 דקות ובודקים שוב.
  7. הטחינה: אם משתמשים בבלנדר מוט, מכניסים אותו טוחנים את המרקבמאונך לסיר, מפעילים, ועוברים איתו – לאט ובזהירות – בכל הסיר, עד שכל הירקות נטחנים ומתקבל מרק קרמי וחלק. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים (אם משתמשים במעבד מזון או בבלנדר, מעבירים את המרק אל קערת המכשיר וטוחנים).
  8. טועמים ומתקנים תיבול. אם רוצים, מוסיפים את מיץ הלימון. מגישים.

עד 5 ימים, מכוסה במקרר.

לא רוצים לאכול כל השבוע את אותו המרק? אין בעיה. השאירו לכם את הכמות הרצויה ואת השאר הקפיאו – מומלץ בכמה מנות נפרדות – לפעם הבאה.


בטא קרוטן, אותו פיגמנט חזק שמכילים הירקות הכתומים, שומר על בריאות העיניים, העצמות והעור שלנו. ירקות מבושלים וטחונים עם מעט שמן, להלן המרק שלנו, הם דרך מצוינת להבטיח את ספיגתו בגוף.

. אפשר להמיר כוס אחת של מים חמים בכוס של יין לבן , שמנת לבישול או חלב קוקוס.

2. כשמוסיפים את המים למרק, ניתן להוסיף גם 3 עלי דפנה. בגמר הבישול, לפני שטוחנים את המרק, מוציאים את עלי הדפנה.

3. טעים להגיש את המרק עם מעט עירית קצוצה או מעט גבינת פרמזן מגוררת דק, ואפשר גם עם מעט יוגורט או שמנת חמוצה.

 

שתף

2 תגובות

  1. אתי אדווה

    אפשר גם מעט פלפל שחור, אפשר קוביית עשבי טיבול של "קנור"- משדרגת כל מרק! ולמרק כתום רצוי להוסיף באמצע הבישול מעט ג'נג'ר טרי מגורר…שידרוג לטעם וגם בריא

  2. עדי

    אני חייבת להגיד שהכנתי את המרק והוא יצא פשוט מעולה!
    טעים מאוד ואני ממש ממליצה על המתכון! 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.