מרציפן

מרציפן

לא תאמינו כמה פשוט להכין בבית את הממתק היוקרתי הזה (שהוא כשר לפסח, ללא גלוטן ופרווה)

הממתק הקל והאלגנטי הזה מתאים במיוחד בתור מתנה למארחים. המרכיב העיקרי בו הוא שקדים, ומיץ הלימון עוזר להם ולסוכר להפוך לבצק, וגם  מאזן את המתיקות ברמז של חמצמצות. משום שמדובר בממתק עשיר ומרוכז, אחד כזה מספיק כדי לקבל את המשהו הקטן והמתוק שצריך בסוף ארוחה או עם הקפה. בונבון אמיתי

עטרות נייר (מנג'טים)

(24 יחידות)

300 גרם שקדים מולבנים וטחונים
1 שקית + 7 כפות (150 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה בינונית
3 כפות מיץ לימון
לקישוט: 24 חצאי שקדים מולבנים

    1. שמים את השקדים הטחונים ואת אבקת הסוכר בקערה גדולה ומערבבים.
    2. מפרידים את חלבון הביצה מהחלמון. מוסיפים חלבון ומיץ לימוןמוסיפים את מיץ הלימון לחלבון וטורפים מעט, במזלג, לאיחוד. מעבירים את החלבון הטרוף לקערת השקדים ומערבבים בכף, עד שהוא נספג ומתקבלים מעין גושי מרציפן. מאחדים בידיים (בקערה או על משטח עבודה), לגוש אחד חלק.
       
    3. קורעים מהמרציפן חלקים קטנים מערבבים ולשים למרקם בצקיומגלגלים אותם בידיים לכדורים חלקים. מניחים את כדורי המרציפן בעטרות הנייר. מניחים על כל מרציפן חצי שקד ונועצים אותו קלות בתוך הכדור. מעבירים לקופסה, סוגרים היטב ומאחסנים במקרר עד ההגשה.

עד שבועיים, במקרר.

מרציפן מכינים בעיקר משקדים, שאליהם מתווספים אבקת סוכר, חלבון ומיץ לימון. השקדים הם טחונים ומולבנים, כלומר ללא הקליפה החומה הדקה. אפשר לקנות אותם ארוזים ברשתות השיווק (בדקו תמיד את תאריך התפוגה!) אך מומלץ יותר לקנות שקדים מולבנים בחנות תבלינים, ולבקש לטחון אותם במקום. עד השימוש, שומרים את השקדים הטחונים במקרר.

שתי הצעות לשדרוג ההגשה:

  • גליל מקוצר:

במקום לעצב כדורים קטנים, מעצבים מהמרציפן גלילים בעובי כ־2 ס"מ. אם המרציפן דביק מכדי לגלגל אותו, פזרו על משטח העבודה קצת אבקת סוכר, ואפשר גם לצנן קלות במקרר. פורסים את הגלילים, ישר או באלכסון, ושומרים במקרר.

  • בציפוי שוקולד:

טובלים את כדורי המרציפן בשוקולד מומס, או מטפטפים עליהם צורות בעזרת השוקולד. כך תמיסו שוקולד: שמים קוביות שוקולד חלב או מריר בכלי מתאים, מחממים במיקרוגל 15 שניות, מוציאים ומערבבים, ואם צריך מחזירים לחימום קצר נוסף – עד שאפשר לערבב את השוקולד לקרם חלק.

שתף

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.