מקפא פירות

מקפא פירות

הדרך הכי קלה והכי מהירה לגלידה ביתית טעימה

הא לכם הצעה לסיפור אהבה: שמנת מתוקה שמקציפים לכמעט־קצפת, מוסיפים משקה פירות מרוכז וקפוא, מקציפים יחד לקצפת יציבה ומקפיאים. לאחר כארבע שעות המקפא מוכן, וכל מה שנותר לעשות הוא לאכול ממנו מעט בכל פעם שהחום עולה, או פשוט כשמתחשק. בימים חמים, כשעבודה ממושכת במטבח לא באה בחשבון, פתרון קל ומשמח שכזה לקינוח קיצי אינו עניין של מה בכך. נסו ותיהנו!

  • תבנית מוארכת 30X10 ס"מ
  • ניילון נצמד
  • מערבל עם מקצפי בלון
  • מרית (לקקן)

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, 32% שומן, קרה מאוד
1 כוס (240 מ"ל) משקה פרי מרוכז קפוא (להכנת המנה שבתצלום השתמשנו במשקה מנגו, אבל אפשר להשתמש בכל טעם שאתם מוצאים או אוהבים)

  1. התבנית: מרפדים את התחתית בניילון נצמד כך שנשארים שוליים ארוכים מעבר לדפנות, שיספיקו לכיסוי המקפא.
  2. ההקצפה: מנערים היטב את מכלי השמנת ויוצקים לקערה.   מקציפים במהירות נמוכה-בינונית כ־2-1 דקות, עד שהשמנת מסמיכה מעט. מגבירים את מהירות המערבל לבינונית וממשיכים להקציף 2-1 דקות, עד שהקצפת מסמיכה ומקבלת מרקם שמזכיר יוגורט סמיך. עוצרים את פעולת המערבל ומוסיפים אל הקערה את משקה הפרי הקפוא. מפעילים שוב את המערבל, ומקציפים עוד כחצי דקה, עד שהמיץ מתערבב, הקצפת יציבה והמקצפים יוצרים על פניה סימנים סיבוביים עדינים. מפסיקים את פעולת המערבל.
  3. ההקפאה: מעבירים את הקצפת (נעזרים במרית)   אל התבנית. מיישרים בעדינות את פניה, אבל נמנעים מ"להתעסק" איתה מעבר לנחוץ. מכסים בשולי הניילון הנצמד ומאחסנים במקפיא לפחות 4 שעות.
  4. ההגשה: פותחים את שולי הניילון   הנצמד והופכים את התבנית על קרש חיתוך או על מגש. מחלצים את המקפא מתוך התבנית ומסירים את הניילון הנצמד. פורסים לפרוסות ומגישים.

עד חודש, בתבנית עטופה בניילון נצמד במקפיא.

איך מקציפים?

  • פעולת ההקצפה מחדירה בועות אוויר בין חלקיקי השומן שבשמנת המתוקה ומגדילה את נפחה. כדי לאפשר את התהליך, השמנת חייבת להיות קרה מאוד (חום ממיס את חלקיקי השומן, מונע מהם להתלכד סביב בועות האוויר ופוגם בתהליך). מאותה סיבה, חשוב להוסיף את תרכיז המיץ אל השמנת כשהוא קפוא, ישר מהמקפיא.
  • מומלץ להקציף בקערה עמוקה אבל לא גדולה מדי, כדי שכשני שליש מגובה המקצפים יהיו שקועים בשמנת, להבטחת הקצפה יעילה.
  • חשוב להפסיק את פעולת המערבל בשלב המתאים, כשהמקצפים משאירים בקצפת סימני סיבוב עדינים.
  • את הקצפת המוכנה יש להעביר מיד לתבנית ולמקפיא, כדי שהיא לא תאבד מנפחה.

טיפים להקצפה במערבל חשמלי ידני:

  • מניחים את הקערה על מגבת מטבח מקופלת. המגבת מסייעת בייצוב הקערה וגם בסיבובה במהלך ההקצפה.
  • סיבוב ישר: מקפידים להחזיק את המערבל כשהוא ניצב ב־90 מעלות לקערה. ההקצפה תהיה מהירה יותר.
  • סיבוב כפול: במקביל לסיבוב המקצפים, מומלץ לסובב (ביד הפנויה) גם את הקערה – הסיבוב הכפול יקצר את זמן ההקצפה.

שתף

3 תגובות

  1. אלה

    מתכון נהדר וקל לקינוח הכי אהוב בביתנו. אני אכין אותו בסופ"ש הקרוב לבעלי ,הוא מאוד אוהב את הגלידה ואוכל אותה גם בימי החורף הקרים. רוצה להפתיע אותו!!!!!!!

  2. תמי ביטון

    אני מבשלת בחגים לכל המשפחה אבל תחום הקינוחים חלש מאוד אצלי אע"פי שכולם מבקשים קינוח .מקפא פרות אחרי ארוחה נראה לי מתאים ביותר.

  3. דליה אהרונוביץ

    דרך קלה ופשוטה להכנת גלידה ביתית. שמנת מתוקה מוקצפת עם תרכיז מיץ פירות מה יותר קל מזה! בימים חמים אלה כשמזג האויר לא נעים ואין חשק לצאת ואנחנו ספונים בבית אז כדאי להכין לילדים גלידה טעימה וטבעית!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.