מקלות מלוחים

מקלות מלוחים

מכינים בצק בקלות, מגלגלים בקלות, אופים בקלות, והכי חשוב – נהנים בקלות

אפיית חטיפים מלוחים היא טריק שכדאי לאמץ בגלל כמה סיבות טובות: קל וכיף להכין אותם (לא צריך לרדד), אפשר לגוון בטעמים שלהם לפי החשק, אין בהם תוספות תעשייתיות, אפשר להכין כמות גדולה (ולהקפיא) והם אידיאליים לנשנוש בבית, כמתנה למארחים וגם נוסעים טוב לפיקניקים ולטיולים. השתכנעתם?

  • קערה גדולה או מערבל עם וו גיטרה
  • מברשת אפייה
  • תבנית
  • נייר אפייה

(33 מקלות)
1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
1 כפית מלח (עדיף מלח אטלנטי גס, שכותשים מעט בעזרת מערוך או פטיש שניצלים)
1 כפית אבקת שום גבישי
1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר, חתוכה ל־10-8 חתיכות
1 כף מים
להברשה: 1 ביצה
לציפוי: 1 כפית פפריקה, או סומאק או פלפל שחור

  1. הכנה ידנית של הבצק: מנפים לקערה, דרך מסננת או נפה, את הקמח.    מוסיפים את המלח ואבקת השום ומערבבים מעט. מוסיפים את השמנת והחמאה, ומאחדים את המרכיבים על ידי חיבורם בעזרת האצבעות, רק עד שמתקבלים גושי בצק בינוניים. מוסיפים את המים וממשיכים לאחד את גושי הבצק לגוש אחד. חשוב להימנע מערבוב יתר ומלישה עודפת, ולעבד בעיקר באצבעות ומעט, כשנדרש, בעזרת כפות הידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות.
    הכנה במערבל: מנפים, דרך מסננת או נפה, את הקמח לקערת המערבל עם וו הגיטרה. מוסיפים את המלח ואבקת השום ומערבבים מעט. מוסיפים את החמאה והשמנת, ולשים כחצי דקה (מתחילים במהירות אטית ועוברים לבינונית), עד שמתקבלים גושי בצק בינוניים. מוסיפים את המים ולשים עוד כחצי דקה (או קצת פחות), רק עד שכמעט מתקבל כדור בצק. מעבירים את הבצק אל השיש. מאחדים במספר תנועות לצורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. גלגול הבצק: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל־33 חלקים (הכי קל בעזרת סכין). מהדקים קלות כל חלק לצורת כדור לא מדויק.
  4. יוצרים מכל חלק גליל, בגלגול בין   שתי הידיים ואחר כך בגלגול על השיש, עד שמתקבל מקל בקוטר כ־1/2 ס"מ ובאורך כ־15 ס"מ. מניחים את הגלילים בתבנית ברווחים של כ־1.5 ס"מ זה מזה.
  5. הציפוי: שוברים את הביצה לקערית וטורפים במזלג לאיחוד החלבון והחלמון.   טובלים את מברשת האפייה בביצה הטרופה, מניחים לשאריות ביצה לזלוג חזרה לצלוחית, ומורחים כל גליל במעט ביצה טרופה. אם רוצים, מפזרים על כל גליל מעט פפריקה, סומאק או פלפל שחור גרוס.
  6. האפייה: אופים כ־25 דקות, עד שהמקלות תופחים מעט ומזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון קל. מעבירים את המקלות אל רשת צינון (או רשת של התנור שמונחת על סיר) ומניחים לצינון מלא. מגישים.

עד 3 שבועות בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר, או עד חודשיים בהקפאה ומפשירים כחצי שעה בכלי סגור או בשקית סגורה בטמפרטורת החדר.

כדי שהמקלות יתקבלו אווריריים מקפידים על הדברים הבאים:

  • הקמח: מנפים את הקמח לקערה דרך נפה או מסננת צפופה.
  • הבצק: לשים את המרכיבים כמה שפחות, בתנועות חיבור והצמדה. בנוסף, מאחסנים את הבצק במקרר למשך הזמן המצוין במתכון.
  • הכנת המקלות: עובדים עם הבצק כשהוא קר. מכל חלק יוצרים כדור רפוי ולא מהודק, ממנו קל יותר לגלגל מקל. לא כדאי שקוטר המקלות יעלה על כ־1/2 ס"מ -מקלות עבים יותר יהיו אווריריים פחות.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.