מוס שוקולד בקלי קלות

מוס שוקולד בקלי קלות

קלאסיקה מתוקה ועשירה, ללא ביצים, בשלושה צעדים קלים

אלוף קינוחי ממלכת השוקולד הוא המוס – קציפה חלומית שמשביתה לרגעים את מערך ספירת הקלוריות ומעוררת שמחה בפה ובלב. המוס הזה נטול ביצים וחוסך את כל הכרוך בעבודה איתן ובהתלבטויות אם לאכול ביצים שאינן מבושלות או אפויות לגמרי. קבלו מוס ללא היסוס, קינוח מלא נוכחות וקל הכנה, שייכנס ודאי לרפרטואר הקינוחים הקבועים שלכם

  • קערה בינונית לחימום במיקרוגל (או סיר בינוני)
  • לקקן
  • מערבל

(8 מנות)

200 גרם שוקולד מריר, או 100 גרם שוקולד חלב + 100 גרם שוקולד מריר
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
אפשרות: 1 כף ליקר או ברנדי

  1. שוברים את קוביות השוקולד לתוך קערה. יוצקים לקערית אחרת – שמתאימה  לחימום במיקרוגל – או לסיר, מכל אחד של שמנת מתוקה ואת החלב. מחממים כ־2 דקות במיקרוגל או כ־3 דקות על להבה בינונית, רק עד לרתיחה בבעבוע עדין. יוצקים את השמנת־חלב לקערת השוקולד, ודואגים להעביר – בעזרת לקקן – גם את מה שהצטבר על דופנות הקערה.
  2. מחכים דקה, כדי שהשוקולד יימס, ומערבבים עם הלקקן, בתנועות סיבוביות ממרכז הכלי כלפי השוליים, עד שמתקבל קרם נוזלי אחיד. מניחים לצינון קל (כ־5 דקות), ואם רוצים מוסיפים את הליקר או הברנדי ומערבבים. מניחים לצינון מלא לטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
  3. מוודאים שמכל השמנת השני קר מאוד ויוצקים את תכולתו לקערת המערבל. מקציפים במהירות בינונית־גבוהה כ־3-2 דקות, רק עד שמתקבלת קצפת יציבה אך עדיין רכה מעט, והמקצפים מותירים עליה פסים. מפסיקים את פעולת המערבל ומנערים את המקצפים משאריות קצפת.
  4. מעבירים את המקצפים (אין צורך לשטוף) לקערת השוקולד, ומקציפים את הקרם במהירות בינונית־גבוהה 3-2 דקות, עד שמתקבל קרם יציב. מפסיקים את פעולת המערבל (בעלי מערבל קבוע ייאלצו להעביר את הקצפת לקערה אחרת ולהקציף את קרם השוקולד בקערת המערבל).
  5. מעבירים, בעזרת הלקקן, את  הקצפת לקרם השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, תנועות המזכירות את הספרה 8 שבמהלכן מעלים ומורידים את הקרם והקצפת עד שהם מתערבבים בקלילות למרקם אחיד.
  6. מחלקים, בעזרת כף, את המוס אל קעריות הגשה. מאחסנים במקרר, להתייצבות, 4 שעות לפחות (ועד יומיים). מגישים.

מכוסה היטב, עד יומיים במקרר.

השוקולד: הטוב ביותר הוא שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו (60%), גם בגלל הטעם וגם מפני שכשהוא מומס מרקמו חלק. אם אוהבים פחות מריר, אפשר להחליף מחצית מכמות  השוקולד המריר בשוקולד חלב.


השמנת: צריכה להיות שמנת מתוקה להקצפה, הנבדלת משמנת מתוקה לבישול באחוז שומן גבוה יותר. אין אפשרות להשתמש בשמנת לבישול. אפשר להשתמש בשמנת מתוקה עם 32% או 38% שומן.

הקצפת: השמנת צריכה להיות קרה מאוד. הקפידו בעניין זה. עניין חשוב נוסף הוא מרקם הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, כפי שמפורט במתכון, רק עד לשלב שבו הקצפת יציבה אך עדיין מעט רכה.

הערבוב: בנוסף, הקפידו לערבב אותה עם קרם השוקולד בתנועות קיפול עדינות שאינן "שוברות" את מרקמה העדין. מאחר שאין במוס שלנו ביצים, הוא אינו קליל מטבעו.הקצפה וערבוב נכונים יבטיחו מרקם קל ואוורירי במידת האפשר.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *