מג'דרה

מג'דרה

מבשלים אורז עם עדשים ומקבלים תוספת משביעה או מנה עיקרית צמחונית, בריאה מאוד וטעימה מאוד

היא קטנית ים־תיכונית, הוא דגן אסייתי. היא אחד המזונות הקדומים והבריאים ביותר באזורנו, הוא הגידול השלישי הנפוץ ביותר בעולם. היא העדשה והוא האורז. זוג משמים (ליתר דיוק, מהאדמה), שבבישול משותף יוצרים חלבון מלא ואיכותי, החשוב לבניית הגוף ולחיזוקו. מג'דרה, לפיכך, היא תבשיל מובחר – מנה צמחונית עיקרית, או תוספת עשירה. כשתבינו כמה פשוט להכין אותה, תאהבו אותה עוד יותר.

  • מסננת גדולה
  • סיר בינוני-גדול (בנפח של כ־3 ליטרים) בעל מכסה
  • מחבת גדולה בעלת תחתית עבה

(8 מנות)
1 כוס עדשים ירוקות (יש מי שקורא להן חומות)
2 כוסות אורז
3 כפות + כ־1/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
1/2 כפית כמון
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
5 כוסות מים רותחים
3 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים לטבעות דקות

  1. העדשים: שמים את העדשים במסננת ושוטפים אותן במי    ברז זורמים במשך כדקה, תוך שבוחשים בהן באצבעות. מעבירים אותן לקערה וממלאים במים, כך שיכסו את העדשים ועוד קצת מעבר. מניחים לשעה. מסננים ומחזירים את העדשים לקערה.
  2. האורז: שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב במי ברז זורמים. מסננים.
  3. הבישול: מניחים סיר על הכיריים, שמים בו את 3 כפות השמן ואת האורז, ומחממים כדקה על להבה בינונית, תוך בחישה בכף עץ, עד שכל האורז מצופה בשמן.
  4. מוסיפים לסיר את העדשים, המלח, הכמון, הקינמון הטחון והפלפל השחור ומערבבים.
  5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מחכים   עד שהמים ירתחו שוב, תוך ערבוב מדי פעם. כשהמים רותחים מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד, ומבשלים כחצי שעה, עד שהמים נספגים. טועמים ומוודאים שהאורז והעדשים מוכנים (רכים אך עדיין נגיסים), מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
  6. בזמן הבישול מכינים את הבצל: יוצקים   למחבת את 1/4 כוס השמן ומוסיפים את טבעות הבצל. מטגנים על להבה בינונית, תוך השגחה וערבוב מדי פעם, כ־20 דקות, עד שהבצל רך ושחום. מסירים מהכיריים.
  7. לאחר 10 דקות בסיר מכוסה, מסירים את המכסה ומוסיפים לסיר כ־2/3 מכמות הבצל המטוגן. מערבבים בקלילות בעזרת מזלג, כך שהבצל מתערבב בתבשיל ובמקביל האורז והעדשים מתאווררים ונפרדים.
  8. ההגשה: מעבירים את המג'דרה לצלחת הגשה, מעטרים ביתרת הבצל המטוגן ומגישים.

בכלי סגור, עד 4 ימים במקרר. מחממים במיקרוגל או על הכיריים.

חמש עצות לפני שמתחילים בהכנה:

  1. קמצוץ קינמון עושה פלאות לטעמה של המג'דרה. כדאי להיצמד לכמות המופיעה במתכון כדי לא לפספס את הטעם המדויק.
  2. כדי לא להתעכב בהוספת התבלינים לסיר, מומלץ להכין אותם בהישג יד.
  3. ככל שגרגיר האורז קצר יותר, הוא עמילני יותר ומתקבל דביק יותר לאחר הבישול. אם אתם מעדיפים מג'דרה דביקה, השתמשו באורז עגול. לקבלת מג'דרה "אחד־אחד" השתמשו באורז ארוך כמו בסמטי־הודי (מומלץ), יסמין תאילנדי, או פרסי קלאסי.
  4. למג'דרה עם נוכחות רבה יותר של עדשים, משתמשים בכמויות שוות של אורז ועדשים. למתכון שלנו יש להוסיף עוד כוס של עדשים, ולמזוג שש כוסות מים רותחים במקום חמש.
  5. טעמו של הבצל המטוגן, שמצטרף לאורז ולעדשים רק אחרי שבושלו, ניכר במג'דרה המוכנה. מי שלא אוהב, יכול להכין מג'דרה נטורל, ללא בצל.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *