מאפינס

מאפינס

בלי מערבל, בלי בעיות – מתכון בסיסי לעוגות האישיות, עם המון אפשרויות לגיוון

החלק הכי קשה בהכנת מאפינס הוא להחליט: וניל או שוקולד? עם תותים, בננות או תפוחים וצימוקים? עם כיסוי פירורים או קצפת או קרם שוקולד? להכין את המאפינס עצמם זה כל כך קל, שפשוט אפשר להכין בכל פעם בטעם אחר לגמרי.
העיקרון פשוט: מערבבים בנפרד את המרכיבים היבשים ואת המרכיבים הרטובים. מערבבים זה עם זה, יוצקים לתבניות וזהו. אמנות "הפחות שהוא יותר" במיטבה.

  • תבנית שקעים
  • נפה או מסננת דקה
  • מטרפה

(כ-15 יחידות)

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח, או 2 כוסות קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים בטמפרטורת החדר (שהוצאו מהמקרר כשעה לפני השימוש)
1 כוס (240 מ"ל) חלב או רוויון, או 1 מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
אפשרות להגשה: 2-1 כפיות אבקת סוכר

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות), משמנים את השקעים או – מומלץ – מניחים בכל שקע עטרת נייר (מנז'ט) בגודל המתאים (עטרות נייר מספר 4 מתאימות בד"כ לתבנית שקעים רגילה).
  2. מניחים נפה או מסננת על קערה גדולה, ומנפים מנפים את הקמח לקערהכך את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מנערים ומניעים את הנפה (אפשר גם לטפוח עליה קצת עם היד) עד שכל המרכיבים מתנפים אל הקערה.
     
  3. חותכים את החמאה לחתיכות בינוניות ושמים בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל. מחממים 20-10 שניות בכל פעם, עד שהחמאה כמעט נמסה לגמרי.
     
  4. מוציאים את הקערה, מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב במטרפה.
  5. שוברים ביצה אחת לתוך קערית קטנה, מוודאים שהיא נקייה משברי קליפה או כתמי דם, מעבירים אותה לקערת החמאה וטורפים היטב. עושים זאת גם עם הביצה השנייה.
  6. מוסיפים את החלב, הרוויון או השמנת החמוצהמאחדים את המרכיבים הרטובים עם היבשים (או שילוב שלהם: 1/2 כוס חלב ו־1/2 כוס שמנת חמוצה הוא שילוב מוצלח במיוחד), וטורפים היטב כדקה, עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  7. מעבירים את הבלילה לקערת הקמח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
     
  8. לוקחים כף מהעיסה ומעבירים אל אחד השקעים. בעזרת שתי כפות מעבירים את העיסה לתבניתנעזרים בכף נוספת כדי להוריד את העיסה. ממלאים כך את השקעים עד ל־3/4 מגובהם. אופים כ־15 דקות, עד שפני המאפינס זהובים. נועצים קיסם במרכז אחד המאפינס – אם הוא יוצא יבש או עם מעט פירורים עליו – המאפינס מוכנים. מוציאים, מניחים לצינון קל, מחלצים את המאפינס ומניחים לצינון מלא (מומלץ על רשת צינון).
     
  9. אם רוצים, מקפיאים את המאפינס (ראו הסברים בהמשך). אם לא, בוזקים עליהם אבקת סוכר (מומלץ דרך מסננת) ומגישים.

אוכלים מיד, או שומרים עד חודש בהקפאה (ראו הנחיות מפורטות בסעיף "כדאי לדעת")

תבניות שקעים, הכללים:

  • מאפינס מקובל (וקל) לאפות בתבניות שקעים. התבניות נבדלות זו מזו בחומר (נירוסטה, טפלון או סיליקון, וכן תבניות חד־פעמיות מאלומיניום או קרטון). בדרך כלל הן מכילות 12 שקעים.
  • הבחירה בסוג התבנית תלויה בכם. כדאי לזכור שמאחר שממילא מומלץ לרפד את השקעים בעטרות נייר (מנז'טים), ניקוי התבנית הוא שיקול פחות משמעותי.
  • בדרך כלל, מומלץ לאפות מאפינס בשקעים שקוטרם העליון הוא 7.5 ס"מ, ואפשר גם לאפות בשקעים קטנים (4.5 ס"מ) – פורמט חמוד ואלגנטי. מאחר שלא פעם (כמו במקרה שלנו) המתכון מיועד ליותר מ־12 מאפינס, מומלץ להצטייד גם בכמה תבניות אישיות, כדי לאפות את כל הכמות באותו זמן.

אם לא אוכלים, מקפיאים:
המאפינס במיטבם כשהם טריים, ואם לא אוכלים אותם מיד, כדאי לשמר את טריותם בהקפאה:
מחכים עד שהמאפינס צוננים, עוטפים אותם בניילון, או שמים בקופסה סגורה, ומאחסנים במקפיא עד חודש. כשעה וחצי לפני ההגשה, מוציאים את הכמות הרצויה ומניחים בשכבה אחת, בכלי יבש וסגור (לא הכלי שבו הם הוקפאו!). מניחים להפשיר בטמפרטורת החדר, ומגישים. אפשר לקחת מאפינס מוקפאים לפיקניק, הם יפשירו לאטם ויהיו במיטבם בדיוק בזמן הקינוח.

מאפינס שוקולד צ'יפס:
מוסיפים לעיסה המוכנה (לאחר ערבוב המרכיבים היבשים והרטובים) כ־150 גרם שוקולד צ'יפס. מערבבים ואופים בהתאם להנחיות.

מאפינס קינמון:
מוסיפים לקערת המרכיבים היבשים 1 כפית קינמון טחון.

מאפינס תפוחים:
קולפים 3 תפוחים חמצמצים וחותכים לחתיכות קטנות. שמים בסיר עם 2 כפות מים ו־3 כפות סוכר, מערבבים ומבשלים כ־10 דקות, לריכוך קל. מסננים, מצננים קצת, ומוסיפים לעיסה.

מאפינס לימון:
מוסיפים 1 כפית גדושה קליפת לימון מגוררת לקערת המרכיבים הרטובים.

מאפינס בציפוי מתפצפץ:
מערבבים בקערית 3 כפות סוכר ו־1 כף קינמון טחון. מפזרים כחצי כפית מהתערובת על כל מאפין לאחר מילוי השקעים ולפני האפייה.

מאפינס בציפוי פירורי בצק:
שמים בקערה 30 גרם חמאה קרה, 3 כפות סוכר ו־1/4 כוס קמח. מערבבים־מפוררים באצבעות לפירורי בצק קטנים. מפזרים את הפירורים על כל מאפין לאחר מילוי השקעים ולפני האפייה.

שתף

1 תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *