לפתן פירות

לפתן פירות

הקינוח הקלאסי הזה הוא אחד הכי קלים שיש, הכי טעימים שיש וגם הכי בריאים שיש

לבטים בשאלת הקינוח עשויים להדיר שינה אפילו אצל טובי הבשלנים. מה יתאים לסיומה של ארוחה דשנה בלי להכביד? איך מכינים קינוח נפלא בלי לעבוד קשה? לפתן תמיד מתאים. הוא עומד בזכות עצמו וגם משאיר מקום לעוגה או לגלידה. הלפתן הקלאסי שלנו מכיל פירות שזמינים כל השנה, מתאימים מאוד לבישול ומשתלבים היטב בטעמיהם.

(6 מנות)
6 כוסות מים
8 תפוחים ירוקים (אפשר לשלב תפוחים מזנים חמצמצים ומתוקים)
כ־100 גרם צימוקים בהירים גדולים
כ־200 גרם משמשים מיובשים
5 מקלות קינמון
מיץ מ־1 לימון (וכדאי שיהיה לימון זמין נוסף)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר

  1. יוצקים את המים אל הסיר.
  2. התפוחים: שוטפים ומייבשים את התפוחים. קולפים את התפוחים – או משאירים בקליפתם, לפי הטעם – ומניחים על קרש החיתוך. חותכים את התפוחים ל־8-6 פלחים בעזרת פורס ייעודי, או שחותכים כל תפוח לרבעים, נפטרים מהליבה, ופורסים כל רבע ל־2 או ל־3 פלחים. מעבירים אל סיר המים.
  3. מוסיפים אל הסיר את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים את הסיר ומחממים על להבה בינונית-גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים, ואם צריך מוסיפים עוד מיץ לימון. מבשלים בבעבוע עדין כרבע שעה, עד שהפירות רכים אך עדיין שומרים על צורתם. חשוב לבשל ברתיחה עדינה מאוד כדי שהפירות לא יתפרקו.
  4. מכבים את האש, מערבבים ומניחים ללפתן להצטנן לטמפרטורת החדר. כשהוא צונן, מאחסנים אותו במקרר שלוש שעות לפחות. מגישים קר.

במקרר, 5-4 ימים.

  • החליפו את מקלות הקינמון בתרמיל וניל. חוצים את התרמיל לאורכו ומוציאים את הגרגירים בעזרת קצה סכין. מוסיפים את הגרגירים ואת התרמיל הריק אל הסיר ומבשלים בהתאם למתכון. בסיום הבישול נפטרים מחלקי התרמיל הריק.
  • החליפו חלק מהתפוחים באגסים.
  • בעונה, הכינו לפתן מפירות קיץ רכים – שזיפים (לסוגיהם), אפרסקים ומשמשים טריים. כמות הסוכר שיש להוסיף תלויה במידת חמיצות הפירות. משך הבישול יתקצר מעט, בהתאם למידת רכות הפירות.
  • נסו להשתמש במשמשים מיובשים אורגניים (שצבעם כהה). טעמם שונה ונפלא, נקי מטעמי לוואי.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.