לחמניות יוגורט וגרעיני חמניות

לחמניות יוגורט וגרעיני חמניות

נפלאות לכריכים.

החומרים ל-30 לחמניות

6 כוסות (840 גרם) קמח
1/2 שמרית (25 גרם) שמרים טריים
1/2 משפר אפייה
1 כף סוכר חום
3 כפות דבש
190 מ"ל מים חמימים (3/4 כוס)
30 גרo חמאה מומסת
11/2 כוסות יוגורט חמים (מחממים מעט במיקרוגל) 250 גרם
1 כף מלח
1 כוס גרעיני חמנייה קלופים, קלויים

ההכנה

  1. שמים בקערת מערבל עם וו לישה את הקמח, השמרים, משפר האפייה והסוכר ומערבלים קלות.
  2. מוסיפים את הדבש והמים ומתחילים לערבל. מוסיפים גם את החמאה והיוגורט ולשים 7 דקות במהירות בינונית, עד שנוצר בצק. מוסיפים את המלח והגרעינים ולשים במהירות איטית כדקה נוספת.

  3. משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק ו  הופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מרפדים 3 תבניות תנור בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות משטח עבודה, מעבירים אליו את   הבצק ומחלקים ל-30 חלקים. מגלגלים כל חלק לכדור ומניחים במרווח של 3-2 ס"מ  זה מזה בתבניות. מכסים? ומתפיחים כשעה, עד שהלחמניות תפוחות.
  6. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומניחים בתחתית התנור סיר נמוך או תבנית בעלת דפנות מלאים במים רותחים.
  7. חורצים בכל לחמנייה מספר   חריצים בסכין חדה ואופים כ-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות והן בעלות קרום חיצוני קשיח. מוציאים ומצננים לגמרי על גבי רשת.

שתף

2 תגובות

  1. חיה

    בוקר טוב. קודם כל זה נראה ממש אבל ממש טעים. שאלתי לי אליכם. האם אפשר באותו בצק להכין כלחם? או כחלה בצורות שונות כמו למשל צמות?

  2. טבריצה עדנה

    יאמי איזה כייף לפתוח את הבוקר עם לחמניות שכאלה גבינות טובות ,ירקות קפה טוב בחברת האנשים שאני הכי אוהבת בעולם אותם יש לי הכייף לענג ולהתפנק עימם.
    תודה על התענוג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.