לחם אגוזים

לחם אגוזים

לחם בסיסי ופשוט, מתאים במיוחד לכריכים עם גבינות קשות.

2 ככרות ב-2 תבניות אינגליש קייק

החומרים:

2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) גרם קמח לבן
3/4 2 כוסות (380 גרם) קמח מלא
1/2 "שמרית" שמרים טריים (25 גרם)
1/2 משפר אפייה "שמרית"
2 כוסות פחות 2 כפות (460 מ"ל) מים חמימים
3 כפות דבש
1 כף מלח
100 גרם אגוזי מלך, קלויים

ההכנה:

  1. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הלישה את שני סוגי הקמח, את השמרים ואת משפר האפייה ומערבלים קצרות. מוסיפים  את המים והדבש ולשים 8 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ואת האגוזים ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בבצק.
  2. משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בבד לח או בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ידנית כדקה.   מעצבים לכדור  ומחלקים ל-2 חלקים שווים, מעצבים לגליל ומניחים בתבניות, מכסים שוב בבד לח או בניילון ומניחים ל-50 דקות, עד שהכיכרות תופחים.
  5. בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתיתו סיר או תבנית בעלת דפנות גבוהים עם מים רותחים.
  6. בסכין חדה חורצים בכיכרות חריצים   בדוגמת שתי וערב ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שהכיכרות משחימים וכשנוקשים על תחתיתם נשמע קול חלול.
  7. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת, עד שהכיכרות קרים לגמרי. פורסים ומגישים.
שתף

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.