לחם בסיסי ופשוט, מתאים במיוחד לכריכים עם גבינות קשות.
2 ככרות ב-2 תבניות אינגליש קייק
החומרים:
2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) גרם קמח לבן
3/4 2 כוסות (380 גרם) קמח מלא
1/2 "שמרית" שמרים טריים (25 גרם)
1/2 משפר אפייה "שמרית"
2 כוסות פחות 2 כפות (460 מ"ל) מים חמימים
3 כפות דבש
1 כף מלח
100 גרם אגוזי מלך, קלויים
ההכנה:
- שמים בקערת המערבל או מעבד המזון בעל וו הלישה את שני סוגי הקמח, את השמרים ואת משפר האפייה ומערבלים קצרות. מוסיפים את המים והדבש ולשים 8 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ואת האגוזים ומערבלים קצרות, רק עד שהם מתפזרים בבצק.
- משמנים קערה גדולה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בבד לח או בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרפדים את התבניות בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים ידנית כדקה.
מעצבים לכדור ומחלקים ל-2 חלקים שווים, מעצבים לגליל ומניחים בתבניות, מכסים שוב בבד לח או בניילון ומניחים ל-50 דקות, עד שהכיכרות תופחים.
- בינתיים מחממים את התנור ל-220 מעלות ומניחים בתחתיתו סיר או תבנית בעלת דפנות גבוהים עם מים רותחים.
- בסכין חדה חורצים בכיכרות חריצים
בדוגמת שתי וערב ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה בתנור ל-180 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות, עד שהכיכרות משחימים וכשנוקשים על תחתיתם נשמע קול חלול.
- מוציאים מהתנור ומצננים על רשת, עד שהכיכרות קרים לגמרי. פורסים ומגישים.
האם אפשר לאפות במכשיר לאפיית לחם את המתכון הנ"ל? תודה
תוספת של בירה שחורה מוסיף טעם וצבע