כרובית אפוייה בשני טעמים

כרובית אפוייה בשני טעמים

יש המון דרכים ליהנות מכרובית, הנה שתיים מהן – קלות ומשמחות

פרח כרובית אפוי בתנור, עטוף בפירורי לחם מתובלים, או ברוטב מיונז זהוב. שני רעיונות בשיעור אחד. את הכרובית הנאפית שלמה מכינים ברגע, והיא מתקבלת יפה וטעימה מאוד. פרחי הכרובית המצופים בביצה מתובלת ובפירורי לחם הם הגרסה האפויה והבריאה יותר לפרחים המטוגנים באותו ציפוי.
"הכי מצחיק זה להגיד כרובית", אמר יהונתן גפן ב"כבש ה־16", ואנחנו מוסיפים: הכי טעים זה להכין ולאכול כרובית!

  • סיר גדול עם מכסה
  • מסננת גדולה
  • מטרפה
  • כף מחוררת או מלקחיים
  • תבנית תנור
  • נייר אפייה

המרכיבים
(5-4 מנות)

1 כרובית בינונית
1 כפית מלח + עוד קצת
2 כפות מיונז
אפשרות: 1 כפית חרדל איכותי
1 כף שמן זית
מעט פלפל שחור גרוס
1/3 כפית כורכום או 1/2 כפית אבקת מרק

ההכנה

  1. ממלאים בסיר מים עד 2/3 מגובהו. מכסים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה (אפשר כמובן להביא לרתיחה מחודשת מים שהורתחו בקומקום).
  2. בינתיים, מסירים את עלי הכרובית ושוטפים אותה היטב במי ברז (מרווחים בידיים ומוודאים שהמים שוטפים גם בין הפרחים). אם צריך, חותכים ומיישרים את הגבעול כך שהוא נשאר בולט בכ־2 ס"מ והכרובית עומדת ביציבות.
  3. כשהמים רותחים, מוסיפים כפית מהמלח ומכניסים לסיר את הכרובית כשהתפרחת כלפי מטה. מכסים את הסיר וחולטים כ-8 דקות, עד שסכין חדה הננעצת בפרחים חודרת עם מעט התנגדות. אם הכרובית קשה מדי, מבשלים עוד דקה ובודקים שוב. מוציאים את הכרובית ומעבירים למסננת
    המונחת בכיור, להגרת המים ולצינון קל.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. מניחים את הכרובית במרכז התבנית כשהתפרחת פונה כלפי מעלה.
  6. שמים בקערה את המיונז, החרדל (אם רוצים), השמן, הפלפל השחור והכורכום (או אבקת המרק) ומערבבים במטרפה כדקה, עד שמתקבל מרקם חלק. מורחים את הרוטב (בידיים) על כל הכרובית. זורים מעט מלח ומכניסים לתנור. אופים כ־30 דקות, עד שהכרובית זהובה למדי. מגישים מיד.
      

המרכיבים
(5-4 מנות)

1 כרובית בינונית טרייה
1/2 1 כפיות מלח
1 ביצה גדולה
1 כפית שטוחה חרדל איכותי
1 כף שמן זית
3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כ־ 3/4 כוס פירורי לחם
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה

  1. ממלאים בסיר מים עד מחצית גובהו, מכסים ומביאים לרתיחה (אפשר כמובן להביא לרתיחה מחודשת מים שהורתחו בקומקום).
  2. בינתיים, מסירים את עלי הכרובית ומפרקים אותה לפרחים בינוניים (בקוטר כ־6 ס"מ). שוטפים היטב במי ברז.
  3. כשהמים רותחים, מוסיפים כפית מהמלח ומכניסים את פרחי הכרובית. מכסים וחולטים 7-6 דקות עד שסכין הננעצת בפרחי הכרובית חודרת תוך התנגדות מסוימת.מוציאים את פרחי הכרובית בכף מחוררת או במלקחיים, מעבירים למסננת המונחת בכיור ומניחים לצינון קל.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  5. שוברים את הביצה לקערה קטנה. מוסיפים 1/4 כפית מהמלח, את החרדל, השמן והפטרוזיליה הקצוצה וטורפים היטב במזלג. שמים את פירורי הלחם בקערה נפרדת, מוסיפים את שארית המלח ואת הפלפל השחור ומערבבים.
  6. טובלים את ראשו של כל פרח כרובית בקערת הביצה.   מנערים מעט ומעבירים את הכרובית לקערת פירורי הלחם. מגלגלים אותה כך שתצופה כולה. מניחים את הכרוביות המצופות בתבנית ואופים כחצי שעה, עד שהכרוביות זהובות. מגישים מיד.

איך בוחרים ומכינים כרובית?

  • כרובית טרייה תהיה מוצקה וצחורה, ופרחיה צמודים זה לזה.
  • לפני האפייה מבשלים את הכרובית במים רותחים למשך זמן קצר בלבד, כך שתתרכך מספיק במהלך האפייה, אך עדיין תישאר פריכה. בנוסף, הבישול הופך את הכרובית קלה יותר לעיכול.
  • כדי לשמור על צבעה הלבן, מומלץ להוסיף למי הבישול כף חומץ.
  • כדי להפחית את עוצמת הריח שהיא מדיפה, מומלץ להוסיף למי הבישול 3-2 פרוסות תפוח אדמה או 2 עלי דפנה, ולא לכסות את הסיר במהלך הבישול.

את שתי המנות טעים להגיש עם יוגורט סמיך, מתובל במעט מלח, שום כתוש ועירית קצוצה.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.