כדורי שוקולד

כדורי שוקולד

לא במקרה הם זכו למעמדם המיתולוגי. קבלו את הפינוק שהכי כיף להכין והכי ממכר לזלול

בלי מיקסר, בלי תנור, בלי תירוצים – כל אחד יכול להכין כדורי שוקולד, וכמעט כל אחד אוהב לאכול אותם. איך לא? קטנים, מרוכזים ומלאים בעצמם. שברי ביסקוויטים טריים (הטריות חשובה ביותר לתוצאה פריכה!) מעורבבים בקרם שוקולד משובח, מהודקים לצורת כדור ומצופים, לרוב, בציפוי טעים כשלעצמו. משהו קטן וטוב עומד לקרות במטבח שלכם

  • מסננת דקה
  • מרית (לקקן)
  • קערה גדולה

(30 כדורים)
1/3 כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
1/4 כוס חלב
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
100 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל, ברנדי או ליקר
250 גרם ביסקוויטים
לציפוי: כ־ 3/4 כוס (50 גרם) פתיתי קוקוס

 

  1. קרם השוקולד: שמים את הסוכר בסיר. מניחים מסננת מעל הסיר ומנפים ממיסים את השוקולד ושאר המרכיבים לקרם חלקדרכה פנימה את אבקת הקקאו. מוסיפים את החלב ואת קוביות השוקולד. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב עם המרית מדי פעם, עד שמתקבל קרם חלק על סף רתיחה (עולים ממנו אדים). מסירים את הסיר מהכיריים.
  2. חותכים את החמאה לחתיכות ומוסיפים לסיר. מערבבים עד שהיא נמסה לגמרי והקרם שוב חלק. מוסיפים את תמצית הווניל (או הברנדי או הליקר) ומערבבים. אם הסיר גדול דיו להכיל את הביסקוויטים, עוברים לסעיף 3. אם לא, מעבירים את הקרם לקערה גדולה (ומנקים היטב את הדפנות במרית, כך שלא יישאר קרם בסיר).
  3. הביסקוויטים: מכניסים חצי מכמות הביסקוויטים לשקית וסוגרים שוברים את הביסקוויטיםאת הפתח. מכים במערוך (או בקופסת שימורים) על השקית, כך שהביסקוויטים יישברו לחתיכות בינוניות וקטנות אך לא יתפוררו לאבקה. מעבירים את הביסקוויטים לקרם. שוברים כך גם את יתרת הביסקוויטים ומעבירים לקרם. מערבבים היטב. מאחסנים במקרר במשך שעתיים.
  4. יצירת הכדורים: מוציאים את העיסה מהמקרר. לוקחים ממנה כחצי כף גדושה, מגלגלים את הכדורים בקוקוסמהדקים מעט בכף היד ומעגלים לכדור. מכינים כך, בלי להשתהות (כדי שהעיסה לא תתחמם), עוד כדורים. אם הידיים נמרחות בשוקולד המקשה על הכדרור, שוטפים אותן, מייבשים וממשיכים לכדרר (ואם העיסה ממש התרככה – אז אין ברירה, מחזירים לחצי שעה במקרר).
  5. הציפוי: מפזרים את פתיתי הקוקוס בצלחת עמוקה. מניחים 3 כדורים בצלחת ומגלגלים כך שיצופו בו לגמרי. מעבירים את הכדורים לקופסה. מצפים כך את כל הכדורים. סוגרים את הקופסה ומאחסנים לפחות שעה וחצי במקרר. הכדורים מוכנים להגשה. 

עד 5-4 ימים, בכלי סגור במקרר.

השוקולד: חשוב להמיס אותו (עם שאר המרכיבים) רק עד שנוצר קרם חלק ומעלה אדים. אל תרתיחו, כי הטעם והמרקם עלולים להיפגע.

הביסקוויטים: מומלץ לשבור אותם לשברים בינוניים וקטנים, ולא לפירורים. ככה הכדורים יהיו פריכים, וגם יהיו משובצים בשברים בהירים ונאים. אם נתקלים בחתיכת ביסקוויט ממש גדולה, שוברים אותה לגודל הרצוי וממשיכים.

הקירור: יש לקרר את העיסה היטב לפני שיוצרים את הכדורים, ואין להחזיק אותם יותר מדי בין הידיים (הם מתחממים ונמסים). את הכדורים המוכנים מקררים שוב לפני ההגשה.

 תוספות טעם לכדורים: 

העיסה: אפשר להעשיר אותה ב־100-50 גרם שוקולד קצוץ (מריר, חלב, לבן או שילוב). מוסיפים לעיסה המוכנה, לפני הצינון, ומערבבים.

הציפוי: אפשר לגלגל את הכדורים כמעט בכל דבר. למשל באגוזים קצוצים, באבקת קקאו או בתערובת "בוגרת" של אגוזים ופולי קפה גרוסים.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.