כדורי בשר ברוטב עגבניות

כדורי בשר ברוטב עגבניות

מנת עיקרית קלה להכנה, טעימה מאוד ומשביעה מאוד. מה עוד צריך?

לעתים אנחנו מנסים לפענח את הסוד של תבשיל זה או אחר ולא מצליחים. בסוף אנחנו מבינים שליד המערבבת ולכוונה שבלב יש חלק בטעם שנשאר איתנו. אוכל כדאי לעשות באהבה וברצון. כדורי הבשר שלפניכם – תבשיל משפחתי קלאסי – הם הזדמנות מצוינת לבשל באהבה (ולהגיש עם פסטה, אורז, פתיתים, קוסקוס ואפילו פירה).

  • קערה גדולה
  • סיר גדול עם מכסה

(5 מנות)

לכדורי הבשר
1/2 ק"ג בשר בקר טרי, טחון
2 פרוסות לחם
5 שיני שום, קלופות
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות
2 כפות שמן זית
2 קופסאות (600 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה גדולה (260 גרם) רסק עגבניות
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2-1 כפיות סוכר

  1. תערובת הבשר: שמים את הבשר בקערה גדולה. שמים את kadurey (2)הלחם בקערה קטנה, מכסים במים ומניחים לכמה דקות. בינתיים, כותשים את השום לקערת הבשר ומוסיפים את הביצה. סוחטים את פרוסות הלחם מהמים ומפוררים אותן לקערת הבשר. מוסיפים את פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים (בידיים!). מאחסנים את הקערה במקרר חצי שעה לפחות (עד שעתיים), להתייצבות ולספיגת טעמים.
  2. הרוטב: מחממים את הסיר על להבה בינונית־גבוהה במשך 3-2 דקות. מוסיפים את שמן הזית ומחממים כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות (בזהירות! המגע עם תחתית הסיר הלוהטת עלול לגרום להן לקפוץ ולהתיז) ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את המים הרותחים והתבלינים (מתחילים עם כפית סוכר אחת, ולאחר שטועמים מחליטים אם להוסיף את הכפית השנייה), מערבבים, מבשלים עד שהרוטב רותח ומבעבע, ומנמיכים את הלהבה.
  3. יצירת כדורי הבשר והבישול: כשהרוטב רותח, kadurey (1)מוציאים את קערת הבשר מהמקרר ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים, בערך בגודל כדורי פינג־פונג. שימו לב לא להדק מדי את הכדורים, כדי לשמור על אווריריות (אם העיסה דביקה, הרטיבו את הידיים). מניחים את הכדורים בסיר בצורה מסודרת, כך שלכל כדור יהיה מקום על תחתית הסיר.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.   מסירים את המכסה והופכים את הכדורים, בעזרת כף עץ, כך שחלקם העליון שבצבץ מעט מחוץ לרוטב, ישקע בו. מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה נוספת. כדורי הבשר מוכנים. מגישים.

5-4 ימים, במקרר

קנו בשר טחון טרי. כדורי הבשר יתקבלו רכים יותר בזכות השימוש בבשר טרי, שלא הוקפא במפעל והופשר בחנות. אגב, אם קונים בשר טרי, אפשר להקפיאו בבית (עד חודשיים) ולהשתמש בעת הצורך. בשר שנקנה לאחר הקפאה, לא מומלץ להקפיא שנית. ניתן כמובן לקנות בשר קפוא ולהפשירו בבית, אך קחו בחשבון שייתכן שהבשר הוקפא לפני שיושן מספיק, והוא עלול להתגלות כקשה.

קרצו מתערובת הבשר כדורים לא גדולים, אל תהדקו אותם חזק, שמרו עליהם מעט רפויים, והניחו בסיר בהתאם להנחיות.

את כדורי הבשר אפשר להכין מבשר בקר טחון, אבל אפשר גם להמיר חצי מכמות הבשר בבשר הודו אדום (שוק) או לבן (חזה), או שווארמה טחונים. המומלץ מכולם הוא בשר שווארמה נקבה טחון.

שתף

1 תגובה

להגיב על איה אלון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.