טראפלס שוקולד

טראפלס שוקולד

הידעתם שאחת מפסגות קינוחי השוקולד היא גם אחת הקלות ביותר להכנה?

הטראפלס קיבלו את שמם במתנה מפטריות הכמהין (truffle, באנגלית) – בגלל הדמיון החיצוני וגם בגלל המעמד היוקרתי. מדובר בממתקי שוקולד קטנים ומרוכזים בטעמם, מפודרים באלגנטיות באבקת קקאו קטיפתית, עם מרקם קרמי מלטף וארומה מתמשכת הנשארת הרבה אחרי שנמסו בפה.
לכלוך הידיים בשוקולד הוא חלק בלתי נפרד מהעסקה, אבל הקירור מייצב וממצק אותם, ומאפשר להגישם כראוי.

(45 יחידות)
300 גרם שוקולד מריר (מומלץ עם 60%-50% מוצקי קקאו)
1/2 כוס +2 כפות (150 מ"ל) שמנת מתוקה (38%-32% שומן)
2 כפות (30 גרם) חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
2-1 כפות ליקר או ברנדי (או גם וגם)
לציפוי: כ־1/2 כוס אבקת קקאו, או פתיתי קוקוס, או שוקולד מגורר, או אגוזים קצוצים דק

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה חסינת חום (אם משתמשים בשוקולד שאין בו סימני קוביות, יש לשבור אותו לחתיכות בגודל דומה, כדי שתהליך ההמסה יהיה אחיד).
  2. יוצקים את השמנת לסיר ומחממים על להבה בינונית, תוך   ערבוב מדי פעם, עד לסף רתיחה – כלומר, עד שבועות קטנות נראות בשולי הסיר ואדים עולים מהשמנת. יוצקים את השמנת על קוביות השוקולד. משהים כמה דקות, כדי שחום השמנת ימיס את השוקולד, ומערבבים במרית, בתנועות מעגליות ועמוקות (כך שגם מה ששקע לתחתית הקערה יתערבב). מערבבים עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.

  3. מוסיפים לקערה את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת בקרם.
  4. מוסיפים את הליקר ו/או הברנדי, ומערבבים קצת, עד שהקרם שוב חלק ואחיד.
  5. מניחים את הקרם לצינון לטמפרטורת החדר (כחצי שעה). כשהוא צונן, מכסים את הקערה ברדיד אלומיניום או בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים, עד שהקרם קשה מאוד.
  6. בוחרים את הציפוי לטראפלס ושמים בצלחת עמוקה (אם בוחרים יותר מאחד – שמים בצלחות נפרדות). את אבקת הקקאו יש לנפות לצלחת דרך מסננת דקה.
  7. מוציאים את קערת הקרם מהמקרר. בעזרת כפית (רגילה או חצי־כדור),   מוציאים מהקרם הקר והקשה חתיכות קטנות. לוקחים כל חתיכה בין שתי כפות הידיים ובתנועות גלגול ומעיכה ספורות ומהירות יוצרים ממנה כדור, שאינו חייב להיות אחיד ומדויק. אפשר לפדר את כפות הידיים במעט אבקת קקאו לפני הגלגול – כך הקרם יימרח פחות.
  8. מעבירים כל טראפל בנפרד אל צלחת הקקאו (או לצלחת הציפוי הנבחר)   ומגלגלים לציפוי מושלם. אם אוהבים את הציפוי דק ועדין, כדאי לנער בעדינות את הכדורים לאחר הציפוי. מעבירים לקופסה ומאחסנים במקרר שעה לפחות לפני ההגשה.

במקרר, עד 4-3 ימים, או עד חודש במקפיא (כעשרים דקות לפני ההגשה, מעבירים את הטראפלס מהמקפיא אל המקרר).

השמנת: הקפידו להשתמש בשמנת מתוקה המיועדת להקצפה, לא לבישול, וחממו אותה רק עד סף רתיחה (כמוסבר בשלבי ההכנה). הרתחה של ממש תיצור קרום על השמנת ותפגום בטעמה, ולכן גם במרקמו ובטעמו של הקרם.

השוקולד: מומלץ שיהיה מריר איכותי המכיל 60%-50% מוצקי קקאו. אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב או בשוקולד לבן. במקרה כזה צריך להפחית את כמות השמנת המתוקה ל־100 מ"ל, כדי שהקרם לא יתקבל רך מדי.

אמבטיית קקאו
לא אוהבים לגלגל את הטראפלס באבקת הקקאו? הנה דרך נוספת: שמים אבקת קקאו בקופסה או בקערה עמוקה, בכמות שתאפשר לטראפלס לשקוע בה. מכניסים כמה כדורים לקופסה ומנערים אותה קלות, כך שהם יצופו מכל צדדיהם. מוציאים בזהירות ומעבירים לאחסון.

אפשר להוסיף טעמים שונים לקרם, כמו תמציות טעם, קליפות הדרים מגוררות ומיני אגוזים קלויים וקצוצים.

אפשר גם להחליף את ציפוי הקקאו באחר, וכך לקבל בכל פעם טראפלס קצת אחרים.

שתף

1 תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.