טיפ: תכירו – כורכום

טיפ: תכירו – כורכום

כורכום הוא צמח ממשפחת הזנגביל. מהשורש שלו, בדומה לזה של הג'ינג'ר, מופק התבלין הנושא את שמו. 

לשורש הטרי סגולות רבות: הוא מכיל כורכומין פעיל וגם ויטמין C ונוגדי חמצון. ברפואה ההודית והסינית משתמשים בו להפחתת תגובות דלקתיות, להקלת שיעול וכאבי בטן ועוד.

בבישול משתמשים בו כמו בשורש ג'ינג'ר טרי – קולפים ומגררים. טעמו חזק ומרוכז ויש להשתמש במעט ממנו. את השורש הטרי אפשר להשיג בבתי טבע ובחלק מחנויות הירקות בין החודשים ינואר ואפריל. כשהוא אינו מצוי, מומלץ להשתמש בשורש מיובש. מגררים ממנו מעט ומוסיפים למאכלים (או מוסיפים בשלמותו לסיר, ומוציאים בגמר הבישול).

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *