טיפ: איך משמנים תבנית?

טיפ: איך משמנים תבנית?

שימון התבנית מונע מהעיסה להידבק אליה במהלך האפייה. קימוח התבנית לאחר השימון מסייע לעיסה לטפס במעלה הדפנות, ומבטיח לחם או עוגה גבוהים יותר. בנוסף, כך קל יותר לחלץ את המאפה המוכן מהתבנית. 
כך עושים:
1. מניחים חתיכת חמאה או מרגרינה על תחתית התבנית. מקפלים ריבוע של נייר סופג לארבע, אוחזים באמצעותו בחמאה ומורחים על התחתית ועל כל הדפנות.
2. כשהתבנית מצופה כולה, מפזרים על תחתית התבנית מעט קמח. מניעים את התבנית מצד אל צד, כך שהקמח יתפזר על כולה.
3. הופכים את התבנית מעל הכיור או הפח, וטופחים עליה קלות, כדי להיפטר מעודפי קמח. התבנית מוכנה.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.