טיפ: איך מפרידים ביצים?

טיפ: איך מפרידים ביצים?

הנה שתי דרכים נוחות:

1. שוברים את הביצה לקערית. אוספים ביד אחת, בעדינות, את החלמון ומרימים אותו. מניחים לחלבון לזלוג כולו מבין האצבעות בחזרה אל הקערית.

2. מכים במרכז הביצה בעדינות, על משטח עבודה קשה, כדי לסדוק את הקליפה. אוחזים בביצה במאונך מעל קערה ומפצלים אותה, בעזרת הסדק,  לשני חלקים. מעבירים בעדינות את חלמון הביצה מחלק קליפה אחד לשני, ומניחים לחלבון לזלוג כולו לקערית.

שימו לב: אם טיפת חלמון נופלת לתוך החלבון, מנסים להוציא אותה בעזרת קצה כפית או קליפת ביצה.

שתף

1 תגובה

  1. Pingback: בראוניז | בית הספר לבישול

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.