טיפ: איך מבשלים תירס?

טיפ: איך מבשלים תירס?

בסיר: ממלאים סיר גדול במים עד ל־ 2/3 גובהו. מכסים ומביאים לרתיחה (אפשר להשתמש במים שרתחו בקומקום). בינתיים מסירים מקלחי התירס את הקליפות והשערות. אם הקלחים ארוכים מדי, שוברים אותם לשניים (בידיים). מכניסים את התירס למים הרותחים, מכסים ומבשלים 7-5 דקות. את הקלחים המוכנים מנערים ומניחים על צלחת. מפזרים מלח – אם רוצים, מורחים מעט חמאה – ומגישים.
אפשר לחלוט את הקלחים בקליפתם, או להסיר מהם רק חלק מהעלים לפני הבישול. לאחר החליטה, שומרת הקליפה על חומו של התירס ויש אומרים  שהעלים מוסיפים טעם לתירס. אפשר גם לשמור את העלים, ולהגיש בתוכם את התירסים החמים.


על הגריל או במחבת פסים: מסירים קליפות ושערות, מברישים את קלחי התירס במעט שמן זית וצולים על רשת המנגל או על מחבת פסים לוהטת על  הכיריים, על להבה גבוהה. מסובבים את התירס כל כמה דקות, כדי להבטיח צלייה אחידה.

שתף

4 תגובות

  1. איסי

    אצלנו בעדה מורחים את התיק בחומוס ומנצלים במקרר למספר שעות ואז בוזקים קצת אורגנו והטעם גן עדן…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.