מתכון בסיסי לפיצה

5 כוסות קמח לבן (700 גר')
1 קובייה או שקית שמרית (50 גר')
3/4 1 כוסות חלב או מים פושרים (כ-450 מ"ל)
4 כפות שמן זית
1 כף גדושה של מלח
1 כף סוכר

לרוטב עגבניות:
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן זית
4 עלי בזיליקום טרי קצוץ דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית שום כתוש

מערבבים את כל התוספות עד קבלת מירקם אחיד ומשהים במקרר עד לשימוש.

אופן הכנת הפיצה:

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה. מוסיפים בהדרגה את החלב או המים ולשים עד לקבלת בצק רךוגמיש. משאירים למנוחה בכלי מכוסה כ-20 דקות.
  2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור. משטחים בעזרת מערוך כל כדור לעלה בעובי חצי ס"מ, מכל כדור מכינים פיצה אחת.
  3. מעבירים לתבנית מקומחת. מורחים את רוטב העגבניות על עלה הבצק. מפזרים באופן שווה את התוספות (לפי העדפתך) משהים כ-20 דקות
  4. אופים כ-25-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200°C.
  •  

 

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.