המנה המוקפצת

המנה המוקפצת

עוף, קשיו וירקות – ארוחה שלמה שמקפיצים ברגע ובמחבת אחת (ויש גם גרסה צמחונית ואחרות)

קוראים לה ארוחה מוקפצת כי היא נעשית בהקפצה – טיגון מהיר וקל של כל המרכיבים בווק או במחבת. ההקפצה, כלומר הבישול הקצרצר בחום גבוה, שומרת על הרעננות, הפריכות, הצבעוניות והטעם של הירקות. תנועת ההקפצה היא ניעור המחבת באוויר בתנועה מעגלית, כך שהמרכיבים מתהפכים ונצרבים מכל צדדיהם. אתם יכולים להסתפק בניעור קל של המחבת ובערבוב בכף עץ, והמנה תהיה מוקפצת לא פחות.

  • ווק או מחבת גדולה עם שוליים גבוהים
  • כף מחוררת

(2 מנות)

1 חזה עוף, מחולק לשניים (שני "שניצלים")
3 בצלים ירוקים
3 גזרים
1 חבילה ברוקולי טרי (4-3 גבעולים עבים עם תפרחות)
4 כפות שמן קנולה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כוס (100 גרם) אגוזי קשיו קלויים

  1. חותכים את חזה העוף למלבנים בגודל 4X2 ס"מ, ומניחים בצד (לא במקרר).
  2. חותכים את החלק הלבן של   הבצלים לפרוסות בעובי כ־5 מ"מ. פורסים גם את העלים הירוקים של הבצלים ושומרים בצד.
  3. קולפים את הגזרים ופורסים אותם באלכסון, כך שיתקבלו פרוסות ארוכות, בעובי כ־5 מ"מ.
  4. חותכים את תפרחות הברוקולי מהגבעולים. פורסים את הגבעולים לפרוסות בעובי 3-2 מ"מ, ומפרידים את התפרחות בעזרת הסכין לפרחים קטנים יותר.
  5. שמים 2 כפות שמן בווק או במחבת ומחממים   על להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים אותן תוך נענוע קל של המחבת וערבוב בכף עץ, כ־4-3 דקות, עד שיזהיבו היטב מכל הצדדים. מוציאים את העוף לצלחת בעזרת כף מחוררת.
  6. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן. המחבת כבר חמה   מאוד כך שהשמן יתחמם מיד. מוסיפים את הבצלים ומערבבים חצי דקה. מוסיפים את הגזר ואת הפרוסות של גבעולי הברוקולי, ומקפיצים־מערבבים שתי דקות נוספות. מוסיפים את פרחי הברוקולי, מפזרים קצת מלח ופלפל שחור, וממשיכים להקפיץ־לערבב את הירקות כחמש דקות, עד שהם מתרככים, אך עדיין פריכים.
  7. מערבבים בקערית את הסוכר החום, רוטב הסויה ושמן השומשום, מוסיפים למחבת ומערבבים כדקה נוספת. מוסיפים את קוביות העוף ואת הקשיו ומערבבים היטב. מסירים מהכיריים. מחלקים לצלחות, מפזרים למעלה את טבעות הבצל הירוק, ומגישים.

  • אפשר להוסיף להקפצה, בנוסף או במקום העוף, חבילת נודלס סיניים. מבשלים לפי הוראות היצרן ומסננים. מוסיפים למנה בשלב האחרון (עם העוף והקשיו), מערבבים היטב עם שאר המרכיבים ומסירים מהכיריים.
  • כדי להפוך אותה לצמחונית, אפשר להחליף את העוף גם בקוביית טופו (כ־300 גרם, באריזת ואקום). מסננים את הטופו מהנוזלים, חותכים לקוביות, ומקפיצים דקה או שתיים עד שהוא מזהיב מעט. מוציאים מהמחבת וממשיכים כמו במתכון.
  • את אגוזי הקשיו אפשר להמיר באגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים או בוטנים, קלויים על מחבת יבשה, או בטוסטר־אובן. אפשר להוסיף גם 3-2 כפות שומשום.
  • במקום הבצל הירוק אפשר להשתמש בבצל רגיל, בצל סגול, או כרשה. אפשר להוסיף גם 4-3 שיני שום קצוצות.
  • ירקות מומלצים, במקום הגזר או הברוקולי או בנוסף להם: שומר פרוס וחתוך לרצועות, שעועית ירוקה עדינה (ישר מההקפאה), אפונה ירוקה (כנ"ל), גבעולי אספרגוס דק או ברוקומיני מחולקים לשלושה, או 2 כוסות כרוב חתוך לרצועות.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.