דג בעשבי תיבול

דג בעשבי תיבול

מתכון בשיטה האהובה עלינו: מניחים דג (נתח מוכן, לא עושים כלום), מוסיפים (תערובת פשוטה) וצולים (12 דקות וזה מוכן)

אם אתם חובבי דגים, צפוי לכם תענוג גדול. בקלות בלתי צפויה – בלי להתעסק בדגים שלמים ובעצמות קטנות – תכינו מנה חיננית וטעימה, ותרגישו, בצדק, כמו שפים מדופלמים. האפייה הקצרה מאפשרת לעשבי התיבול לשמור על צבעם, הציפוי הופך פריך והדג שומר על עסיסיותו. הכינו תוספת של אורז או סלט, או שפשוט פרסו עגבנייה, טפטפו עליה קצת שמן זית ומלח גס, פלח לימון בצד, והרי לכם ארוחה מושלמת.

(4 מנות)

4 פילטים של דג בס או אחר (אפשר מוקפאים, שהופשרו לטמפרטורת החדר)
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות נענע קצוצה דק
1/2 כוס פירורי לחם
1 חבילה (100 גרם) שקדים גרוסים
קליפה מגוררת מ־1 לימון
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמן זית

  1. מחממים את התנור לחום גבוה, 200 מעלות.
  2. מברישים את התבנית בקצת שמן זית. מנגבים את הדגים במגבות נייר ומניחים אותם בתבנית, עם העור כלפי מטה.
  3. שמים בקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים. מפזרים את התערובת על נתחי הדגים ומהדקים (רצוי ביד, זה הכי קל) כך שצדם העליון יכוסה לגמרי. אופים 12 דקות ומגישים.

 

מניחים

מניחים

מערבבים

מערבבים

מורחים וצולים

מכוסה במקרר, עד 3 ימים. מחממים כ־5 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

  • המתכון יצליח גם עם פילה של דג סול או כל דג אחר שאתם אוהבים.
  • אפשר להחליף את פירורי הלחם בפירורי פנקו, שהם פירורי לחם יפניים, קצת יותר גדולים ופריכים מאוד.
  • אפשר להוסיף לתערובת הציפוי שתי כפות גבינת פרמזן מגוררת.
  • במקום מלח גס רגיל, מומלץ להשתמש במלח אטלנטי. אמנם הוא יקר יותר, אך הוא משדרג להפליא כל תבשיל.

שתף
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *